Consolele Xbox One vor putea fi utilizate cu mouse şi tastatură

Autori: Adrian Popa, Aurelian Mihai 04.09.2017
Consolele Xbox One vor putea fi utilizate cu mouse şi tastatură

Prezent la ediţia de anul acesta a conferinţei PAX West organizată în oraşul american Seattle, liderul diviziei Xbox, Mike Ybarra, a confirmat adăugarea suportului pentru folosirea consolelor Xbox One împreună cu mouse şi tastatură externă.

Deşi la suprafaţă diferă destul de mult, PC-urile desktop şi consolele Xbox One au la bază sistemul de operare Windows, adaptat cu tehnologii specifice şi o interfaţă optimizată pentru activitatea principală desfăşurată. În cazul consolei Xbox One, avem de-a face cu o interfaţă optimizată pentru afişare pe ecranul televizorului şi interacţiunea cu ajutorul gamepad-ului, dar asta nu înseamnă că suportul pentru mouse şi tastatură nu poate fi adăugat mai târziu, dacă se doreşte acest lucru.

Fără a da un termen precis pentru debutul oficial, oficialul Microsoft încearcă să liniştească temerile cum că suportul pentru mouse şi tastatură va da jucătorilor un avantaj nedrept în faţa celora care preferă gamepad-ul. Acesta asigură că platformele Windows şi Xbox vor rămâne separate, chiar dacă dezvoltatorii de jocuri vor avea o anume flexibilitate în ce priveşte tipul perifericelor suportate.

Tags: