Cum arată consola portabilă Logitech. Rulează Android și va permite rularea de jocuri din cloud și Play Store

30.08.2022
Cum arată consola portabilă Logitech. Rulează Android și va permite rularea de jocuri din cloud și Play Store
foto: Evan Blass/Logitech

Cu doar câteva săptămâni în urmă, Logitech anunța un parteneriat cu producătorul chinez de jocuri Tencent pentru realizarea unui dispozitiv de gaming portabil, concentrat în jurul ideii de cloud gaming. Până acum nu aveam informații despre felul în care acest dispozitiv va arăta, însă au apărut primele fotografii care par să provină din surse oficiale, care au fost publicate de Evan Blass, celebrul leaker, pe internet.

Logitech G Gaming Handheld va fi realizată în parteneriat cu Tencent

La prima vedere, noul Logitech G Gaming Handheld arată similar cu ceea ce vedem deja în zona de gaming portabil, cu o formă similară cu cea a unui Nintendo Switch sau a unui Steam Deck. Față de Steam Deck însă, dispozitivul pare semnificativ mai compact, în timp ce față de Switch este puțin mai mare. De altfel, pe spate putem vedea o formă ergonomică, pentru confort ridicat în utilizare.

Logitech G Gaming Handheld side
foto: Evan Blass/Logitech

Imaginile confirmă însă câteva detalii referitoare la software-ul pe care acest dispozitiv îl rulează. Este vorba despre Android, cu tot cu Google Play Store. Acest lucru înseamnă că, pe lângă gaming din cloud prin intermediul serviciilor Xbox Game Streaming, NVIDIA GeForce Now, Steam Link și posibil și altele, precum Stadia sau PlayStation Plus Premium, această „consolă” portabilă ar putea rula și jocuri native de Android.

Interfața pare să fie însă una proprietară, cu un rând de aplicații dispuse pe orizontală, similar cu ceea ce vedem pe Nintendo Switch. Totuși, în afară de jocuri, aceasta va rula și orice aplicație normală de Android, putând vedea în imagini Chrome sau YouTube preinstalate.

Controlul se va face cu un set de stick-uri și butoane similare cu cele de pe consolele Xbox. Avem două stick-uri analogice, butoanele ABXY, butoanele LB/RB și LT/RT, un buton G, care probabil aduce interfața Logitech în prim-plan și un buton home, folosit probabil pentru a ieși din aplicații. De asemenea, în partea de sus avem butoanele Meniu și un buton cu trei puncte de suspensie, care probabil că va servi drept butonul view/select/screenshot de pe gamepad-urile moderne. D-Pad-ul este în formă de +, ceva ce jucătorii de titluri platformer și de jocuri de tip fighting vor aprecia cu siguranță.

Încă nu știm când se lansează

Logitech G Gaming Handheld front
foto: Evan Blass/Logitech

Mai există câteva butoane în partea de sus, precum un buton power, un buton pentru volum și ceea ce pare un slider, care ar putea oferi diverse funcții. Fie este unul pentru a opri sunetul, fie poate bloca butoanele să nu se apese în transport, fie ar putea opri sau porni conexiunea la internet. Ce nu vedem pe acest dispozitiv este un set de camere, deci nu va fi un dispozitiv pentru streaming spre un serviciu precum YouTube Gaming sau Twitch. Mai mult, nu vedem port-urile fizice în nicio imagine. Ne așteptăm la măcar un port USB-C pentru încărcare și probabil un jack de căști, având în vedere decupajele din partea de jos.

Având în vedere că în curând începe IFA, s-ar putea să vedem un anunț pentru Logitech G Gaming Handheld în cadrul acestui eveniment.

sursa: Twitter

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult