Facebook Messenger testează Instant Games

08.11.2016
Facebook Messenger testează Instant Games

În curând, utilizatorii Facebook Messenger vor putea iniţia sesiuni de jocuri interactive cu partenerii de conversaţie, desfăşurate fără a părăsi firul discuţiei.

Facebook a oferit în ultimele luni mai multe jocuri care pot fi accesate din aplicaţia Messenger, folosite însă ca un experiment în pregătirea unui proiect mult mai amplu.

După cum spune şi numele, Instant Games va permite sesiuni de jocuri ad-hoc la care pot lua parte şi prietenii din lista de contacte. Aşteptată oficial în aproximativ o lună, noua funcţie Instant Games are rolul de a convinge utilizatorii să petreacă mai mult timp folosind Facebook Messenger, cât şi să atragă noi recruţi din rândul celor care nu folosesc încă serviciile reţelei de socializare.

La fel ca şi până acum, jocurile accesibile prin Instant Games vor fi creaţii simple accesate direct din interfaţa Messenger, utilizatorii putând concura unul împotriva celuilalt indiferent dacă folosesc iOS, Android sau altă platformă suportată. Acţiunea jocului va fi de tip asincron, ceea ce înseamnă că utilizatorii vor putea iniţia următoarea mişcare atunci când au timp, chiar dacă partenerul de joc nu este disponibil.

Joculeţele bazate pe tehnologii HTML 5 vor putea fi realizate şi de alţi dezvoltatori, folosind kit-ul pus la dispoziţie chiar de Facebook.

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult