Final Fantasy IV ajunge în App Store în decembrie, Android urmează în primăvară

10.12.2012
Final Fantasy IV ajunge în App Store în decembrie, Android urmează în primăvară

Pentru a marca aniversarea a 25 de ani de la debutul celebrei serii de jocuri Final Fantasy, Square Enix a anunţat că va lansa peste câteva zile o versiune refăcută a celui de-al patrulea titlu din această legendară serie pe platforma iOS.

Lansat în vara anului 1991 pe consola Super Nintend, Final Fantasy IV a păstrat caracterul role play al celor trei titluri anterioare, dar a introdus o serie de noutăţi, cum ar fi abandonarea jocului pe ture în timpul bătăliilor şi introducerea  claselor fixe pentru personaje, care au fost apreciate şi au fost păstrate şi în cadrul versiunilor următoare.

Jocul a fost ulterior modificat pentru a rula şi pe alte platforme, însă prima versiune complet refăcută a fost cea lansată în 2006 pe Nintendo DS. Pe baza graficii 3D şi a scenariului modificat al acesteia din urmă, Square Enix a realizat o versiune pentru terminalele iPhone, iPad şi iPod Touch, care va ajunge în App Store pe data de 20 decembrie.

Compania nu a oferit prea multe detalii despre restul diferenţelor dintre versiunile pentru iOS şi NIntendo DS, dincolo de evidenta renunţare la ecranul secundar fiind pomenită doar optimizarea bună pentru interacţiunea tactilă. Veste mai puţin bună este aceea că, la fel ca în cazul celorlalte jocuri pentru iOS de la Square Enix, preţul va fi extrem de piperat: 15,99 euro.

Producătorul a anunţat că lucrează şi la o versiune pentru platforma Android, aceasta urmând să vadă lumina zilei undeva în cursul primului trimestru al anului viitor.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News