Apple a dezactivat contul de dezvoltator Epic Games! Fortnite nu mai poate fi descărcat pe iPhone

29.08.2020
Apple a dezactivat contul de dezvoltator Epic Games! Fortnite nu mai poate fi descărcat pe iPhone

Situația tensionată dintre Apple și Epic Games escaladează. După ce la începutul săptămânii, un tribunal din California a decis ca Epic să nu aibă accesul blocat la uneltele de dezvoltare care permite Unreal Engine să fie dezvoltat pentru sistemele de operare de pe dispozitivele iPhone, iPad, Apple TV și Mac, Apple a dezactivat contul de dezvoltator software al producătorului de jocuri. Din acest moment, Fortnite, Infinity Blade și alte jocuri și aplicații de la Epic Games sunt indisponibile pentru download de pe App Store pe iPhone, chiar dacă le-ai cumpărat sau descărcat anterior.

Fortnite nu mai poate fi descărcat pe iPhone nici de către cei care aveau deja jocul pe cont

Ieri, Fortnite a primit un update care a dat startul Sezonului 4 din Capitolul 2. După acest update, versiunile de iPhone și Google Play Store nu mai primesc update-uri și vor rămâne blocate pe servere pentru Sezonul 3. De asemenea, cei care încă joacă aceste versiuni pierd capabilitatea de a interacționa cu utilizatori de pe alte platforme. Totuși, până astăzi, utilizatorii puteau încă descărca Fortnite de pe App Store din contul personal din categoria „Cumpărături”. Am și explicat într-un articol anterior cum să descarci Fortnite, chiar dacă nu mai apare în App Store.

De astăzi însă, acea metodă de descărcare a jocului dispare complet. Apple a aplicat celor de la Epic Games regulamentul pe care îl aplică tuturor dezvoltatorilor de aplicații care îl încalcă. Ba chiar le-a oferit și două săptămâni de răgaz, în ciuda faptului că în alte situații a acționat mai repede, dezactivând conturile de dezvoltatori companiilor care încalcă regulamentul instant.

Dacă încerci să descarci Fortnite din lista de cumpărături anterioare, sau oricare alt joc Epic Games, pe iPhone, ești întâmpinat cu mesajul „Acest produs nu mai este disponibil”. Link-urile către jocuri și către profilul Epic Games de pe App Store au fost de asemenea dezactivate. Practic, nu mai există nicio urmă de jocurile companiei pe magazinul Apple.

Totuși, această acțiune nu blochează accesul Epic Games la uneltele de dezvoltare pentru Unreal Engine, întrucât există prea multe alte companii dependente de acestea.

Apple își menține poziția

Ce pot face jucătorii de Fortnite de pe iOS în continuare? Nu foarte multe. Foarte important va fi de acum înainte să păstreze jocul instalat pe telefon și să nu îl șteargă sub nicio formă. Dacă jocul este șters, acesta nu va mai putea fi descărcat din nou. Mai mult, cumpărăturile prin intermediul App Store de obiecte in-game nu mai este posibil de pe această platformă.

Apple a oferit și o declarație oficială referitoare la această situație:

„Suntem dezamăgiți că a trebuit să dezactivăm contul de App Store al Epic Games. Am lucrat cu echipa de la Epic Games timp de mulți ani la lansările lor. Tribunalul a recomandat Epic să se conformeze regulamentului App Store în timp ce cazul lor continuă, regulament pe care l-a folosit timp de un deceniu până când a creat această situație. Epic a refuzat. În schimb, au încercat în repetate rânduri să actualizeze actualizări de Fortnite realizate special pentru a încălca regulamentul App Store. Nu este corect față de dezvoltatorii de pe App Store și pune clienții în mijlocul luptei lor. Sperăm că vom putea lucra împreună din nou în viitor, dar din păcate asta nu este posibil astăzi.”

sursa: 9to5mac

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult