Fortnite s-ar putea înoarce pe iPhone cu ajutorul NVIDIA

07.11.2020
Fortnite s-ar putea înoarce pe iPhone cu ajutorul NVIDIA

Chiar dacă lupta dintre Apple și Epic Games nu pare să se termine foarte curând, jocul Fortnite ar putea fi accesibil pe dispozitivele cu iOS înainte de sfârșitul anului. Nu, nu este vorba despre vreo chichiță legală prin care Epic să se întoarcă pe App Store, ci despre serviciul de cloud gaming GeForce Now, care va primi în curând o versiune compatibilă cu iOS. Și nici aceasta nu va fi lansată în magazinul de aplicații Apple, ci va putea fi pornită direct din browser-ul Safari.

GeForce Now ar putea fi lansat în curând pe iPhone, permițând astfel rularea Fortnite prin streaming

Chiar dacă NVIDIA nu a anunțat nimic în mod oficial despre disponibilitatea GeForce Now pe iOS, BBC susține că deține informații despre lansarea acestui serviciu în browser. De altfel, alte companii încep să abordeze această strategie, după ce Apple nu a reușit să creeze un mediu ușor accesibil pentru utilizatori și companii pentru astfel de servicii pe platforma App Store.

Prima companie care va oferi un streaming de gaming prin browser-ul Safari este Amazon, care a pornit deja testarea noului său serviciu, Luna. Google și Microsoft, cu Stadia și Xbox Game Streaming au confirmat deja că explorează această posibilitate, iar NVIDIA ar putea fi următoare companie care se orientează către aplicații web.

Prin intermediul GeForce Now, utilizatorii pot avea acces la jocurile lor de pe alte platforme precum Epic Games Store, Steam sau Ubisoft Connect, pe care le pot apoi rula pe un computer virtual echipat cu plăci grafice NVIDIA. Cei care plătesc abonamentul mai scump primesc acces chiar și la un sistem echipat cu plăci grafice RTX, care permit afișarea efectelor de ray tracing.

Având în vedere că existau peste 116 milioane de jucători de Fortnite pe iOS, cu siguranță vor exista câțiva care vor dori să continue să joace popularul shooter pe telefoane și tablete de la Apple. Rămâne de văzut dacă aceștia vor aprecia jocul în format de streaming, care accesează de fapt versiunea de PC, care nu are o interfață optimizată pentru ecrane tactile. Totuși, cu un gamepad, experiența ar trebui să fie mult mai confortabilă.

sursa: BBC

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult