Nvidia aduce serviciul pentru streaming de jocuri GeForce Now pe platforma Android

20.08.2019
Nvidia aduce serviciul pentru streaming de jocuri GeForce Now pe platforma Android

Timp de mulţi ani, pasionaţii de jocuri au avut de ales între două mari platforme, PC şi consolă, fiecare venind cu propriul set de avantaje şi dezavantaje. Între timp, avansul tehnologic a permis apariţia platformelor pentru streaming de jocuri la care te poţi abona şi savura titlurile preferate chiar dacă nu deţii un dispozitiv dedicat pentru gaming.

Popularizat cu ajutorul platformei SHIELD, serviciul pentru streaming de jocuri GeForce NOW este apreciat pentru faptul că permite utilizatorilor care nu deţin PC-uri de gaming performante să instaleze şi ruleze în condiţii optime jocuri PC apărute recent, folosind servere NVIDIA închiriate contra unei mici taxe plătită lunar.

Compatibil deja cu platforma PC, MAC şi propria platformă NVIDIA SHIELD, serviciul GeForce NOW va debuta în curând şi pe Android, NVIDIA dorind să contreze astfel platforma Stadia recent lansată de Google.

Pasionaţii de jocuri care doresc să încerce titluri pentru consolă şi PC folosind dispozitive cu Android vor avea acces la servere bazate pe acceleratoare NVIDIA GeForce RTX găzduite în Statele Unite şi Germania, alte noduri de conectare urmând să fie anunţate în scurt timp.

NVIDIA recomandă doritorilor achiziţionarea unui controller bluetooth, majoritatea jocurilor de PC nefiind optimizate pentru ecrane touch. O altă cerinţă de respectat este folosirea unei conexiuni Wi-Fi suficient de rapidă, conexiunea de date mobile având latenţe prea mari pentru o experienţă de gaming satisfăcătoare. Probabil că această limitare se va aplica inclusiv pentru noua generaţie de telefoane 5G.

NVIDIA nu a fixat o dată de lansare oficială pentru serviciul GeForce NOW, însă doritorii se pot înscrie încă de pe acum pentru acces gratuit în campania de testare Beta.

 

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult