Fortnite se întoarce pe iPhone, fără acordul Apple

06.05.2022
Fortnite se întoarce pe iPhone, fără acordul Apple

Pentru prima dată în ultimii doi ani, Fortnite, jocul video de la Epic Games, poate fi accesat din nou de pe un iPhone. Anterior, Epic Games a promis o soluție prin intermediul GeForce Now, într-un parteneriat cu NVIDIA, pentru a putea rula jocul prin streaming din cloud, însă Microsoft pare că s-a mișcat mai repede, oferind acest titlu prin intermediul Xbox Cloud Gaming. Fortnite este în continuare programat să apară și pe GeForce Now în viitorul apropiat.

Fortnite poate fi jucat acum prin Xbox Game Streaming, pe iPhone

Din păcate, utilizatorii din România nu vor putea accesa Xbox Cloud Gaming momentan. Serviciile de streaming ale companiei nu sunt disponibile în mod oficial la noi în țară, însă cu un abonament pe un cont înregistrat în altă țară și cu un VPN, poți juca Fortnite pe iPhone sau iPad și în România.

Fortnite este un joc free-to-play, dar pentru a-l accesa prin streaming pe iPhone, va fi necesară înregistrarea unui abonament la serviciile de gaming de la Microsoft. Streaming-ul pe iPhone poate fi accesat însă doar din browser, întrucât Apple nu permite lansarea de aplicații care oferă acces la streaming de jocuri în App Store.

Odată accesat prin Xbox Game Streaming, jocul este însă complet funcțional și include toate componentele pe care le găsim și pe consolele Xbox. Ba chiar există două metode de control acceptate: fie cu un controller, fie cu butoane virtuale pe ecran.

Conflictul dintre Apple și Epic Games încă nu s-a terminat, chiar dacă a fost dat un verdict la sfârșitul anului trecut. Atât Apple, cât și Epic, au contestat decizia și au cerut un apel. Pe baza deciziei judecătorești, Apple ar fi trebuit să deschidă accesul la App Store mai mult, în timp ce Epic Games rămâne cu conturile suspendate, întrucât a încălcat contractele semnate anterior cu Apple.

Cel mai probabil, jocurile Epic Games nu se vor mai întoarce pe App Store în următorii câțiva ani, până când această situație nu ajunge la o concluzie clară.

sursa: Engadget

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult