Fortnite se întoarce pe iPhone! Soluția trece peste limitările impuse de Apple

19.11.2020
Fortnite se întoarce pe iPhone! Soluția trece peste limitările impuse de Apple

Fortnite în versiunea sa de iOS ar putea să nu mai revină pe App Store foarte curând, contul de dezvoltator al companiei Epic Games fiind dezactivat pentru cel puțin 12 luni începând din luna august. Astfel, probabil că abia în septembrie 2021, în cazul în care Apple și Epic Games se vor înțelege după conflictul în instanță, jocul ar putea să se întoarcă pe iPhone și iPad. Totuși, cei care nu vor să aștepte atât, vor avea foarte curând o altă opțiune de a juca Fortnite pe iPhone, iar soluția vine chiar de la NVIDIA.

Fortnite pe iPhone va fi disponibil prin intermediul serviciului NVIDIA GeForce Now

Producătorul de plăci grafice va lansa astăzi o versiune beta a serviciului de streaming de jocuri GeForce Now, dedicată dispozitivelor iOS. Aceasta nu va fi lansată însă pe App Store, întrucât politica Apple este foarte obtuză atunci când vine vorba despre astfel de servicii. În schimb, GeForce Now va fi disponibil direct în browser-ul Safari, sub formă de aplicație web. Aceasta pare să fie momentan cea mai bună soluție pentru această platformă, fiind deja adoptată de Amazon pe serviciul său de streaming Luna.

Practic, oricine are un cont de Epic Games va putea folosi GeForce Now, cu sau fără abonament, pentru a-și accesa jocurile de pe Epic Games Store. Întrucât Fortnite este gratuit, vei putea să joci astfel Fortnite gratis prin GeForce Now, limita per sesiune de gaming fiind de o oră pentru conturile fără abonament plătit. Pentru o platformă mobilă, o oră per sesiune nu este tocmai rău, iar limitarea la rezoluție 1080p nu este deloc deranjantă pe un ecran mic.

Singura „problemă” este că va trebui să folosești un controller Bluetooth pentru a asigura o experiență de joc confortabilă, întrucât versiunea de PC a lui Fortnite, cea care este transmisă prin GeForce Now, nu oferă suport pentru interfețe touch. Poți folosi inclusiv noile controllere pentru iPhone precum Razer Kishi, care se conectează la telefon prin port-ul Lighning.

Conform NVIDIA, WebRTC, protocolul care permite utilizarea serviciului în browser, nu permite încă transmiterea de semnal de la un mouse, deci nu vei putea juca pe mobil cu același control de pe PC.

sursa: Engadget

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult