Google Play Games a primit multiplayer regional

20.10.2014
Google Play Games a primit multiplayer regional

Google Play Games a primit un update important, care poate să conecteze jucătorii în funcţie de zona în care se află. Serviciul foloseşte coordonatele de pe GPS pentru a localiza pe hartă jucătorul şi alege alţi parteneri din vecinătate pentru a îmbunătăţi performanţa în jocuri online şi pentru a aduce o nouă dimensiune socială în jocuri pentru platformele mobile.

Noua funcţie nu este însă activă în toate jocurile compatibile cu Play Games. Google a realizat un nou API care poate fi implementat în jocurile deja existente sau în jocuri noi. Dezvoltatorul jocului are opţiunea să folosească această funcţie sau să nu o folosească, însă probabil că toate jocurile care oferă multiplayer şi încă primesc actualizări regulate vor primi şi matchmaking prin geo-locaţie.

Momentan nu există foarte multe jocuri care sunt compatibile cu noul API, însă cele care au primit actualizări pot deja să informeze utilizatorii dacă există jucători în zonă şi au opţiunea de a găsi un partener în vecinătate. Implementarea va fi diferită însă de la aplicaţie la aplicaţie, modul în care funcţionează multiplayer-ul fiind alegerea studioului producător.

Google Play Games este o infrastructură de gaming universală, fiind disponibilă atât pe Android, cât şi pe Google Chrome şi iOS şi poate oferi interoperabilitate între toate aceste platforme.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult