Google Play Games for PC vine și în Europa. Se lansează în curând cu noi jocuri de Android, disponibile pe PC

15.03.2023
Google Play Games for PC vine și în Europa. Se lansează în curând cu noi jocuri de Android, disponibile pe PC

Platforma de jocuri Google Play Games for PC, care este practic un nou magazin de jocuri care permite rularea de jocuri de Android pe computere cu Windows, va veni în viitorul apropiat și în Europa. Serviciul a fost lansat anul trecut într-o variantă de test în Asia, și va veni acum în țările europene la pachet cu o serie de îmbunătățiri față de oferta inițială. Nu doar că vor fi disponibile mai multe jocuri, dar dezvoltatorii vor avea la dispoziție noi unelte pentru dezvoltarea mai rapidă a jocurilor.

Platforma Google Play Games for PC ajunge și în Europa, după o perioadă de test în alte regiuni

Google Play Games for PC permite instalarea unor jocuri din Google Play Store pe PC-uri cu Windows, așa cum utilizatorii de Chrome OS pot deja să instaleze jocuri și aplicații de Android pe computerele lor. Desigur, pentru că este vorba despre o platformă nouă, dedicată PC-urilor, nu toate jocurile sunt disponibile prin intermediul acestui serviciu, ci doar cele care au fost testate și aprobate pentru a fi jucate pe PC. Acestea au primit, cel mai probabil, optimizări speciale pentru a putea fi jucate cu mouse și tastatură, pe când variantele din Play Store-ul de mobil sunt optimizate pentru control cu butoane virtuale pe ecran.

Odată cu disponibilitatea în Europa și Japonia, Google Play Games for PC primește și trei noi jocuri: Garena Free Fire, Ludo King și MapleStory M. Acestea se vor alătura jocurilor deja disponibile pe serviciu, precum Asphalt 9, Mobile Legends sau Rise of Empires.

O nouă unealtă dedicată dezvoltatorilor de jocuri de Android este traducerea automată a interfețelor prin intermediul Play Console. Practic, poți traduce oricare joc în cele opt limbi disponibile momentan în doar câteva minute, oferind astfel jocul în noi regiuni. Accesul la acest serviciu este gratuit pentru dezvoltatori.

Nu știm exact când se va lansa serviciul în Europa, însă, până în prezent acesta era disponibil doar în anumite țări din Asia, din America de Sud și America de Nord (Hong Kong, Coreea de Sud, Taiwan, Australia, Brazilia, Canada, Indonezia, Malaiezia, Mexico, Filipine, Singapore, Tailanda, SUA și Canada).

sursa: TechCrunch

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult