Google Play Games, lansat pe Windows în versiune beta. Rulează jocuri de Android pe PC

20.01.2022
Google Play Games, lansat pe Windows în versiune beta. Rulează jocuri de Android pe PC

Microsoft a promis încă de la debutul Windows 11 că va oferi posibilitatea de a rula aplicații de Android pe noul său sistem de operare, dar că va face asta prin intermediul Amazon App Store. Această capabilitate pare să întârzie, fiind momentan disponibilă doar în variantă beta cu un număr limitat de aplicații. S-ar putea însă ca lansarea oficială a acesteia să vină prea târziu, întrucât și Google a început testarea Google Play Games pe Windows 11, care permite rularea de jocuri din Play Store, direct pe PC.

Play Games permite jocurilor de pe Android să ruleze pe computere cu Windows 10 și 11

Anunțul că Google Play Games va veni pe Windows nu era un secret. Compania a anunțat acest lucru încă de la decernarea premiilor din cadrul The Game Awards faptul că urmează o lansare a serviciului Play Games pe Windows. Totuși, nu ne așteptam ca la doar o lună distanță să vedem deja o versiune funcțională a magazinului de aplicații Google pentru Android rulând pe Windows. Ba mai mult, acesta funcționează atât pe Windows 11, cât și pe Windows 10.

Momentan, testul are loc doar în Asia. Google permite instalarea magazinului Play Games pe computere din Taiwan, Hong Kong și Coreea de Sud, iar în prezent sunt disponibile patru jocuri pentru testare. Este vorba despre Mobile Legends: Bang Bang, Summoners War, State of Survival: The Joker Collaboration și Three Kingdoms Tactics.

Cerințe de sistem Google Play Games

Odată cu acest test avem însă și pentru prima dată cerințele de sistem pentru magazinul Google Play Games, care asigură compatibilitatea cu toate jocurile de pe serviciu:

  • CPU: 8 nuclee
  • GPU: dedicat, din gama de gaming
  • Stocare: 20 GB, SSD
  • Sistem de operare: Windows 10 (v2004), sau mai nou
  • Altele: cont Windows de admin, Hardware virtualization activat

Diferența între ce face Google și ce face Microsoft este că serviciul Play Games se concentrează pe rularea de jocuri video de Android pe Windows, în timp ce Google are astfel propriul magazin de aplicații pe Windows. În schimb, Microsoft integrează magazinul Amazon App Store în Windows Store și oferă atât acces la jocuri video, cât și la alte aplicații, precum cele de social media, pe care nu le avem pe desktop-uri.

Pentru regiunile în care Google Play Games nu este încă disponibil, există o pagină pe care te poți înregistra pentru a primi o notificare atunci când se lansează.

sursa: Phandroid

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult