Poți rula acum aplicații Android pe Windows 11 în varianta beta

22.10.2021
Poți rula acum aplicații Android pe Windows 11 în varianta beta

Una dintre cele mai interesante funcții noi din Windows 11 prezentate în vară, la anunțul sistemului de operare, era posibilitatea de a instala și rula aplicații de Android pe PC. În trecut, această capabilitate trebuia realizată printr-un emulator de Android precum BlueStacks, însă Microsoft a dorit să ofere această funcționalitate nativ în Windows 11. Din păcate, această funcție nu a fost disponibilă la lansarea din urmă cu câteva săptămâni. Totuși, cei care testează versiunile beta ale sistemului de operare, pot acum să testeze această capabilitate.

Microsoft activează în Windows 11 beta una dintre cele mai așteptate funcții: rularea de aplicații Android

Posibilitatea de a rula aplicații de Android pe Windows 11 este rezultatul unui parteneriat între Microsoft și Amazon. Aplicațiile nu provin din Google Play Store, ci din Amazon Appstore. Astfel, a apărut în versiunea Beta a magazinului Windows noua categorie Amazon Appstore Preview, unde sunt listate momentan 50 de aplicații. De ce doar 50 și nu toate, nu este încă clar, însă este posibil ca acestea să fie singurele care au fost testate și funcționează fără probleme.

Capabilitatea de a rula aplicații Android nu limitează utilizatorii în funcție de hardware-ul disponibil. Cerințele de sistem menționează procesoare AMD, Intel și Qualcomm, deci cam orice dispozitiv cu Windows 11 va putea să pornească aplicațiile. De altfel, nu sunt foarte multe diferențe între o aplicație de Android și una nativă de Windows.

Toate aplicațiile din Amazon Appstore vor putea fi redimensionate și folosite alături de acele noi Snap Layouts, care permit aranjarea rapidă a mai multor ferestre pe ecran, în timp ce notificările din aplicație se duc în Action Center, la fel ca în cazul notificărilor din aplicațiile de Windows. Nu în ultimul rând, clipboard-ul este comun între aplicații. De asemenea, scurtăturile către acestea pot fi poziționate pe taskbar și pornite rapid de acolo.

Amazon Appstore găzduiește în prezent 600.000 de aplicații, deci cele 50 disponibile acum sunt doar o mică mostră. Microsoft spune că acestea sunt special alese pentru a funcționa pe cât mai multe sisteme:

„Am realizat un parteneriat cu Amazon și dezvoltatori populari de aplicații pentru a alege 50 de aplicații pentru Windows Insiders pentru a le testa și valida pe o selecție vastă de componente hardware.”, a anunțat Microsoft.

sursa: Gizmodo

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult