În 2017 se vor organiza campionate de Pokemon Go

În 2017 se vor organiza campionate de Pokemon Go

După ce jocul Pokemon Go, în care utilizatorii „capturează” monstruleţi, a devenit viral, compania producătoare Niantic a anunţat că în 2017 se vor organiza competiţii oficiale de Pokemon Go, relatează Le Point.

Pasionaţii de Pokemon Go îşi vor putea măsura abilităţile de „vânători de monstruleţi” în competiţii oficiale, potrivit unei declaraţii a directorului adjunct de la Niantic, compania care produce jocul. „Unul dintre viitoarele noastre obiective este să organizăm adevărate campionate de Pokemon Go, pe oraş sau pe cartier”, a explicat directorul adjunct Mathieu de Fayet. Competiţiile vor fi lansate în 2017.

Jocul Pokemon Go a iscat o frenezie la nivel mondial. Jucătorii au invadat străzile oraşelor, iar cu ochii aţintiţi în dispozitivele mobile au mers zeci de kilometri pe jos pentru a „vâna” monstruleţii exotici.

Citeşte şi: Pokemon Go: Şapte lucruri pe care aş fi vrut să le fi ştiut atunci când am început să joc

Tot mai mulţi părinţi, pasionaţi de jocul Pokemnon Go, decid să-şi numească nou-născuţii după celebrele creaturi din jocul devenit viral, informează BBC.

Există şi un Pokemon Master, americanul care a prins toţi cei 142 de pokemoni disponibili pe teritoriul Statelor Unite. El s-a supus îndemnului şi sloganului jocului din timpuri străvechi, de când jocul era o năzbâtie pentru puşti, nu un fenomen mondial: „Gotta catch’em all” (Trebuie să-i capturăm pe toţi!). Americanul a publicat un screenshot cu pokedex-ul lui de 142 de monstruleţi virtuali pe reţeaua Reddit. Maestrul jocului a mers 152 de kilometri pe jos în cursa sa frenetică după pokemoni. De asemenea, americanul a spus: „E bizar, în zonele rurale nu prea se găsesc pokemoni, de ce doar mediul urban este tărâm pentru monstruleţi?”.

El, magistrul, a ajuns la nivelul 31, a „vânat” 4,200 de pokemoni şi a „clocit” 303 ouă. Americanul a declarat că deşi alţi pokemoni se găsesc pe teritoriul continentelor Europa, Asia sau Africa, nici prin gând nu-i trece să meargă până acolo pentru a-i captura.

Un alt bărbat, în vârstă de 33 de ani din Southampton, Sam Clark, susţine că a prins toţi pokemonii din Marea Britanie, inclusiv unul special. Povestea lui Sam Clark a apărut în BBC şi Mirror.

Clark, care conduce o comunitate online de jocuri, Cyberjam Gaming, a colectat 143 de caractere – inclusiv pe cel ultra-rar TAUROS, care este exclusiv în SUA, dar pe care a reuşit să îl obţină.

Bărbatul a recunoscut că şi-a petrecut „cea mai mare parte a orelor nedormite” căutând pokemoni. Captura finală a fost Lapras, creatură marină albastră.

Există pokemoni care se pot prinde doar în anumite regiuni de pe Terra. În afara pestilenţialului pokemon Pidgey şi a necruţătoarei vietăţi Rattata, sunt multe ale creaturi pitite în cotloanele realităţii virtuale. Mr Mime se regăseşte exclusiv în Europa, Farfetch’d doar în Asia, iar Kangaskhan aşteaptă să fie vânat doar în Australia şi Noua Zeelandă. Tauros e exclusiv nord-american.

Totuşi, jucătorii de Pokemon Go pot ajunge să aibă pokemoni care se găsesc doar în anumite zone de pe planetă clocind ouă de pokemon. Kangaskhan nu va atârna niciodată de hăţişuri, în grădina casei jucătorului de pretutindeni, însă dacă oul potrivit este clocit, pokemonul rar poate să facă parte din colecţia pasionaţilor.

Însă, când vine vorba de pokemoni exotici, de negăsit oriunde, nimic nu-i cert: din oul de pokemon clocit poate apărea un escadron de Pidgey şi niciodată Kangaskhan, pokemonul scump la vedere.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Adrian Popa
Adrian Popa
Adrian Popa este coordonator al site-urilor Go4it.ro și Go4games.ro. Are 17 ani de experiență în presa centrală și a debutat ca jurnalist specializat pe economie/piețe financiare. Înainte de a ajunge la Grupul de presă Gândul, Adrian a fost redactor-șef la Mediafax.ro și Gandul.ro (fostul ... citește mai mult