Jackpot-ul care crește – Ce e un jackpot progresiv? (P1)

19.08.2021
Jackpot-ul care crește – Ce e un jackpot progresiv? (P1)

Ginno Torres, un tânăr de 29 de ani din Toronto, a câștigat un jackpot de 35 de milioane de dolari si a ținut acest lucru secret peste o lună de zile. Cu toții ne-am dori un asemenea premiu, așa că pe parcursul a două săptămâni vom vorbi despre cum sa câștigi un jackpot progresiv.

Unul din cele mai mari hituri din lumea jocurilor de noroc a fost invenția jackpotului. Motivația este ușor de înțeles – ideea de a răsplăti un câștigător cu toate pariurile jucătorilor anteriori este atrăgătoare atât pentru proprietarii cazinoului, cât și pentru jucători.

O dezvoltare inevitabilă în aceeași direcție a fost invenția jackpotului progresiv, care a revoluționat atât sloturile fizice, cât și jocurile ca la aparate online. Astfel, astăzi vom vorbi despre ce e un jackpot progresiv și cum funcționează celebrul jackpot care crește.

Ce este un jackpot progresiv?

Un aparat de păcănele cu jackpot progresiv este un slot machine al cărui jackpot crește în permanență cu un procent din pariurile depuse de alți jucători.

Când jackpotul este resetat după ce cineva câștigă premiul cel mare, acel slot progresiv primește un jackpot inițial de o sumă mai mult sau mai puțin aleatorie, în funcție de fiecare cazino. Acea sumă nu este niciodată zero. Din acel moment, jackpotul crește progresiv cu fiecare rotire efectuată de jucătorii participanți cu un procent din fiecare pariu.

Dacă vrei să știi cum se dă jackpotul la un slot progresiv, trebuie să ții cont de faptul că fiecare astfel de jackpot are o sumă maximă care nu poate fi depășită. Acest lucru garantează că premiul va fi acordat undeva între suma minimă și cea maximă, iar generatorul de numere aleatorii garantează că niciun câștig din viitor nu va fi influențat de vreunul trecut. După fiecare jackpot plătit, procesul o ia de la capăt.

Numărătoare pentru jackpotul mare

Un tracker, un fel de contor, este de obicei afișat proeminent lângă fiecare slot machine cu jackpot progresiv. Acesta arată dimensiunea jackpotului și este menit să atragă jucătorii cu niște elemente motivaționale.

Pe unele platforme, acest counter poate fi numit „ticker de jackpot”, deoarece cifrele curg în sus, crescând valoarea jackpotului.

Suma jackpot-ului crește cu fiecare joc de la aparatul sau jocul online respectiv, arătând progresia de la suma minimă la cea maximă. În unele cazuri, precum la Princess Casino, counter-ul Ruby Jackpot arată și durata maximă până la acordarea următorului jackpot, accentuând FOMO (Fear of Missing Out – Frică de a Rata) și atrăgând mai mulți jucători.

Fiecare cazino stabilește procentul din fiecare pariu cu care jackpotul avansează. Astfel, la un aparat cu RTP de 95%, deci cu un profit de 5% pentru cazino, contribuția la jackpot ar putea fi o cincime din profitul așteptat, deci 1%.

Cum Funcționează Sloturile Progresive?

Spre deosebire de sloturile normale cu sumă fixă, sloturile progresive dispun de un jackpot care crește după fiecare rundă jucată. Fiecare rotire alimentează jackpotul, permițându-i sumei totale să crească până într-un anumit punct. Din unele puncte de vedere, sloturile progresive nu sunt disimilare loteriilor: premiile sunt uriașe, dar șansele de a câștiga sunt mai mici decât la sloturile normale.

Pentru a răspunde la întrebarea „Cum funcționează sloturile progresive?”, este esențial să înțelegi că există trei tipuri de jackpoturi progresive, fiecare având alt mod de funcționare.

Astfel, avem:

Jackpoturi progresive independente

Un aparat de păcănele care permite câștigarea doar la acel joc sau la acel aparat se numește „jackpot progresiv independent”. Deși este izolat de alte aparate sau jackpoturi colective, fiecare rundă jucată contribuie la creșterea jackpotului.

Un aparat sau joc de sine stătător are aproape întotdeauna un jackpot mai mic decât alte tipuri de sloturi care își cumulează jackpoturile.

Jackpoturi progresive locale sau conectate

Un jackpot local progresiv se referă strict la cazinourile terestre. Acestea au loc într-o rețea de aparate, de obicei situate în același colț al cazinoului.

Aceste jackpoturi cresc odată cu pariurile de la fiecare aparat din serie și sunt mai mari decât cele independente, dar mai mici decât cele cumulate.

Jackpoturi progresive conectate sau de zonă largă

Jackpoturile progresive conectate au cele mai mari premii deoarece leagă toate aparatele sau jocurile din serie la același premiu. Acestea sunt similare cu popularul Megabucks din Vegas, numeroase jocuri de pe mai multe platforme alimentând jackpotul și creând cele mai mari premii jackpot din industrie.

Un exemplu ar fi popularul jackpot EGT progresiv, bazat pe ghicirea culorii unor cărți și dublarea câștigurilor în fiecare rundă.

Săptămâna viitoare vom continua articolul cu o serie de sfaturi despre cum să câștigi un jackpot progresiv.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Alex Manole
Alex Manole
Alex Manole este un tânăr jurnalist, aflat la început de carieră, absolvent al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării din București. Alex este pasionat de gaming, internet și tehnologii neobișnuite. citește mai mult