Jocul de cuvinte Wordle, cumpărat de New York Times

01.02.2022
Jocul de cuvinte Wordle, cumpărat de New York Times

Wordle, un joc de cuvinte online, care a devenit foarte popular în rândul utilizatorilor de social media, a fost cumpărat de publicația americană New York Times. Conform informațiilor disponibile în acest moment, jocul a fost vândut pentru o sumă de „șapte cifre” (peste un milion de dolari), însă nu este clar ce se va întâmpla în viitor cu acesta. Întrucât este un joc de cuvinte relativ simplu, au apărut rapid multiple „clone”, fiind deja existentă și o versiune în limba română.

Wordle se va muta pe site-ul New York Times

Jocul există de câteva luni deja, iar în acest timp a fost disponibil exclusiv în browser, fără a fi disponibil sub formă de aplicație de mobil și fără a cere bani din partea utilizatorilor. De altfel, Wordle nici măcar nu afișează reclame, deci nu a fost monetizat în niciun fel, până în prezent. Este posibil însă ca odată cu tranziția la New York Times, acest lucru să se schimbe.

Mecanismul de joc din Wordle e simplu. Ai un tabel de cinci coloane și șase linii. Pe orizontală este numărul maximum de caractere al cuvântului pe care trebuie să îl ghicești, adică cinci, iar pe verticală ai numărul total de încercări. Dacă nu ghicești cuvântul din șase încercări, nu mai ai alte șanse până la următorul cuvânt, care apare în ziua următoare.

Atunci când ghicești o literă din cuvântul zilei, căsuța respectivă este colorată cu galben. Atunci când litera ghicită este și pe poziția corectă, aceasta se colorează cu verde. Modul în care a devenit viral însă acest joc este faptul că poți să publici pe conturile de social media tabelul tău de Wordle cu pictograme emoji, care folosesc pătrățele similare cu soluția ta. Astfel, poți arăta prietenilor cât de repede ai ghicit un cuvânt, fără să le dai indicii despre acesta, lucru care încurajează concurența între utilizatori, fiecare publicând propriul „rezultat”.

Pentru început, Wordle se va muta pe site-ul New York times, și va rămâne gratuit pentru toată lumea. Creatorul jocului, Josh Wardle, spune că va încerca să asigure continuarea progresului din versiunea de pe site-ul său.

sursa: Android Police

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult