Jocuri cu maşini – cele mai tari jocuri cu maşini de curse

24.11.2011
Jocuri cu maşini – cele mai tari jocuri cu maşini de curse

Cum prea puţin dintre noi pot participa la curse de raliu şi competiţii desfăşurate pe circuite de formula 1, singura soluţie la care putem apela fără costuri prea mari, sau riscuri asupra sănătăţii noastre, este colecţia de jocuri cu maşini de curse.

Need for Speed: The Run

Chiar dacă nu sunt decât o soluţie de compromis, jocurile video ne permit să punem în practică cele mai năstruşnice fantezii cu maşini de curse, fără să devenim un adevărat pericol pentru cei care circulă pe drumurile publice.

Din fericire pentru cei care aleg varianta virtuală a curselor cu maşini, oferta de jocuri este suficient de variată şi cuprinde pe lângă titluri comerciale, cum este celebra serie Need for Speed, şi jocuri gratis cu maşini. O foarte bună alegere pentru amatorii de jocuri cu maşini online este şi Need for Speed World, un joc online cu maşini care poate fi jucat gratuit.

Need for Speed World Online

Need for Speed World Online este un joc cu maşini gratis din categoria MMO (Massively Multiplayer Online), aparţinând arhicunoscutei francize Need for Speed şi creat de studioul EA, Black Box din Singapore.

Spre deosebire de alte jocuri cu maşini gratis oferite de-a lungul timpului, Need for Speed World Online pune la dispoziţie o lume de joc foarte detaliată şi cu multe circuite pe care putem încerca cele mai puternice maşini de curse.

Need for Speed World

În NFSW putem juca împotriva altor jucători folosind modul multiplayer, sau împotriva unor concurenţi virtuali apelând modul single player.

Cerinţe de sistem minime:

  • OS: Windows XP / Vista / 7
  • CPU: 2.0 GHz Core2Duo or AMD X2 4000+ la 2.1GHz+
  • RAM: 2 GB RAM
  • HDD: 4 GB Free
  • Placă video: DirectX 9.0, 256 MB memorie video

Need for Speed: The Run

Lansat în 18 noiembrie 2011, Need for Speed: The Run este unul dintre cele mai aşteptate jocuri cu maşini de curse ale sfârşitului de an, ce ne va ţine cu siguranţă ocupaţi şi o bună parte din anul 2012.

Jocul dezvoltat de Black Box este un arcade racer foarte reuşit, dar cu o campanie single player cam scurtă, ce poate fi dusă la bun sfârşit în doar câteva ore.

Punctul forte pentru Need for Speed The Run este modul de joc multiplayer, capabil să ofere o experienţă savuroasă pentru amatorii de jocuri cu maşini. Trebuie ştiut că pentru a lua parte la sesiunile de joc multiplayer este necesar să deţinem o licenţă validă pentru NFS The Run, pe care o putem obţine cumpărând jocul din magazin.

Cerinţe de sistem minime:

  • OS: Windows Vista SP2 32-bit
  • DirectX: DirectX 10
  • Procesor: 3.0 GHz Intel Core 2 Duo sau echivalentul AMD
  • Memorie RAM: 3 GB
  • Hard Disk: 18 GB
  • Placă video (AMD): 512 MB RAM ATI Radeon 4870 sau mai bună
  • Placă video (NVIDIA): 512 MB RAM NVIDIA GeForce 8800 GT sau mai bună
  • Placă de sunet: compatibilă DirectX
  • Tastatură sau Gamepad sau Volan
  • Unitate DVD Rom
  • Online: conexiune Internet 512 KBPS sau mai rapidă

DiRT 3

Codemasters a reuşit să aducă aproape de perfecţiune seria DiRT, succesoarea celebrei serie de jocuri cu maşini de raliu, Colin McRae Rally.

Chiar dacă nu aduce schimbări majore faţă de predecesorul său, DiRT 3 oferă o selecţie impresionantă de trasee de raliu, pe care putem concura în cele mai variate moduri.

Pasionaţii de jocuri cu maşini sportive pot concura cu maşini de raliu modelate fidel după exemplare originale, camioane sau buggy-uri. Alături de savuroasele competiţii X-Games avem şi o noutate pentru seria DiRT – Gymkhana, un mod de joc în care trebuie să realizăm cât mai multe manevre spectaculoase cu ajutorul maşinii, în schimbul cărora suntem recompensaţi cu puncte.

DiRT 3

Campania single player poartă numele DiRT Tour şi este împărţită în patru sezoane ce pot fi abordate pe rând. Odată cu avansarea în nivel se deblochează noi curse, precum şi maşini de curse dintre cele mai variate. Durata campaniei single player este destul de mare, astfel încât vom avea suficient timp să ne perfecţionăm aptitudinile de piloţi de curse.

Multiplayer-ul din DiRT 3 este neaşteptat de variat şi cuprinzător. Pe lângă modul de joc online, amatorii de jocuri cu masini sportive in doi pot lua parte şi la sesiuni split-screen, concurând de la acelaşi calculator sau consolă de jocuri.

Cerinţe de sistem minime:

  • OS: Windows XP / Vista / 7
  • CPU: Intel pentium D la 2.8 GHz
  • RAM: 2 GB RAM
  • Placă video: DirectX 9.0, 256 MB memorie video

Need for Speed: SHIFT 2 Unleashed

SHIFT 2 Unleashed este continuarea celebrului NFS Shift Unleashed, unul dintre cele mai reuşite jocuri cu maşini de curse din ultimii ani, produs de Slightly Mad Studios şi Electronic Arts.

Need for Speed SHIFT 2 Unleashed pune la dispoziţie o selecţie impresionantă de maşini de curse, cu care putem ne putem întrece pe circuite celebre din lumea întreagă.

Need for Speed: SHIFT 2 Unleashed

Spre deosebire de predecesorul său, SHIFT 2 încearcă să ofere o structură mai elaborată a modului de joc carieră, înţesat cu nenumărate filmuleţe introductive şi indicaţii mai mult sau mai puţin folositoare pentru jucător.

Cum jocul se vrea a fi un simulator auto, SHIFT 2 este puţin mai greu de stăpânit decât alte jocuri cu maşini de curse. Trebuie ştiut că în ciuda numeroaselor opţiuni pentru ajustarea nivelului de dificultate, jocul nu este foarte bine optimizat pentru controlul din tastatură, motiv pentru care este mai bine să apelăm la un gamepad sau volan.

Nivelul de realism din SHIFT 2 este întreţinut şi cu ajutorul unui sistem de damage foarte bine implementat, ce face ca orice impact cu obstacolele de pe drum sau maşinile competitorilor să lase urme vizibile pe autoturismul pe care îl pilotăm.

Grafica din SHIFT 2 ar avea nevoie de puţin mai multă strălucire pentru a urca la nivelul altor jocuri cu maşini lansate în ultimul an, cum este de exemplu DiRT 3 sau NFS: The Run.

Cerinţe de sistem minime:

  • OS: Windows XP / Vista / 7
  • CPU: Intel Core 2 Duo la 2.0 GHz
  • RAM: 2 GB RAM
  • Placă video: DirectX 9.0, 256 MB memorie video

Driver: San Francisco

Driver: San Francisco urmăreşte povestea detectivului John Tanner, aflat în căutarea criminalului psihopat Charles Jericho. În timpul unei curse cu maşini pentru prinderea lui Jericho, Tanner este implicat într-un accident foarte grav, ajungând pe patul de spital într-o comă profundă.

Chiar şi această situaţie, Tanner găseşte o cale pentru a continua urmărirea lui Jericho, folosindu-se de o nouă abilitate care-i permite să-şi părăsească corpul muribund. În visul său, Tanner planează deasupra oraşului San Francisco şi poate „poseda” orice şofer din trafic. Mulţumită acestei noi abilităţi, personajul nostru reuşeşte să rezolve misiunile prin mijloace nemaivăzute până acum în jocuri cu maşini.

Driver: San Francisco

Alături de o campanie single player cu totul originală, Driver: San Francisco se bucură şi de un mod multiplayer cuprinzător, ce ne permite să luăm parte la curse cu maşini online, dar şi jocuri în doi, folosind modul split-screen.

Motorul grafic dezvoltat de studioul Ubisoft Reflections ne încântă cu imagini de bună calitate şi este foarte bune optimizat, fiind capabil să ofere 60 cadre pe secundă în mod constant, indiferent de platforma aleasă – PC, Xbox sau PS3

Cerinţe de sistem minime:

  • OS: Windows XP / Vista / 7
  • CPU: Intel Pentium D la 3.0 GHz
  • RAM: 2 GB RAM
  • Placă video: DirectX 9.0, 256 MB memorie video

Acestea sunt câteva dintre cele mai reuşite jocuri cu maşini disponibile pentru platforma PC, ce ar trebui să ne ţină ocupaţi şi o bună parte din anul 2012.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News