Jocuri PC 2013 – ce jocuri PC aşteptăm în 2013

Jocuri PC 2013 – ce jocuri PC aşteptăm în 2013

Jocurile PC sunt în continuare cele mai complexe (atât ca poveste, cât şi din punct de vedere al graficii), în ciuda faptului că producătorii mizează pe venituri mai mari de pe urma jocurilor pentru console şi, implicit, acordă o atenţie sporită acestui segment. Astfel, în 2013 avem motive să sperăm că investiţia într-o placă video performantă nu este sau nu a fost în zadar. O parte din jocurile PC care urmează să fie lansate anul viitor sunt continuări ale unor serii deja consacrate (NFS, FIFA, PES, Crysis), dar vom avea parte şi de jocuri noi-nouţe care promit.  Drept dovadă, vă vom prezenta o listă de jocuri PC 2013 a căror lansare a fost deja confirmată.

Prima parte a anului viitor va fi plină de lansări. Numai în luna februarie au fost anunţate cinci titluri importante, iar alte cinci vor apărea probabil până la sfârşitul lui aprilie.

Aliens: Colonial Marines

Gearbox Software pregăteşte un first person shooter ce aduce în prim plan personaje şi creaturi inspirate din celebra serie de filme Alien.

Caracterul principal este un soldat american (Cpl. Cristopher Winter) ale cărui arme îşi trag şi ele rădăcinile din seria Alien: puşti cu plasmă, lansatoare de flăcări şi o întreagă sută de arme cu muniţie „convenţională”. Nu lipsesc nici instrumentele inteligente pentru detectarea mişcării sau torţe pentru iluminarea încăperilor întunecate.

Uciderea inamicilor şi îndeplinirea obiectivelor îţi aduc puncte de experienţă pe care le poţi folosi la personalizarea caracterului, la cumpărarea de arme şi accesul la item-uri speciale.

Aliens: Colonial Marines este programat să apară pe 12 februarie 2013.

Aliens: Colonial Marines

Metal Gear Rising: Revenance

Metal Gear Rising: Revenance este un joc de acţiune unde nu trebuie să stai prea mult pe gânduri, strategia cea mai bună fiind să „omori” mouse-ul cu cât mai multe click-uri pe secundă, fapt ce se traduce automat prin eliminarea a cât mai mulţi adversari.

Efectele vizuale sunt garantate de PlatinumGames, o companie japoneză recunoscută pentru talentul de a pune în valoare plăcile grafice, fie ele de PC sau consolă.

Metal Gear Rising: Revenance va fi lansat pe 22 februarie 2013.

Metal Gear Rising: Revengeance

BioShock Infinite

Fără să urmeze firul epic din BioShock 2, BioShock Infinite ne aduce în faţă o poveste cu accente retro, pe care o vom parcurge însă pe acelaşi concept de gameplay: first person shooter. Grafica spectaculoasă este asigurată de un motor de randare Unreal Engine modificat. Cât despre personajul principal (Booker DeWitt), să spunem că este un agent deosebit de talentat în folosirea armelor de foc, dar şi a puterilor psiho-kinetice.

Bioshock Infinite va fi lansat pe 26 februarie anul viitor.

BioShock Infinite

Carmageddon: Reincarnation

„Carmageddon: Reincarnation” este al patrulea titlu din seria Carmageddon„, precedentele trei fiind recunoscute în anii ’90 pentru violenţa dusă la extrem, atât vizual dar mai ales din punct de vedere al ideii în sine. Nici Reincarnation nu va fi mai prejos, dar ceea ce îl face şi mai interesant este desigur nivelul grafic care va fi net superior faţă de precedentele titluri din serie.

Dead Space 3

Anunţat anul acesta în cadrul evenimentului E3 (Electronic Entertainment Expo) din Los Angeles, Dead Space 3 promite să fie unul dintre cele mai interesante jocuri PC 2013. Atmosfera încărcată, plină de apariţii horror neaşteptate, nu îl recomandă celor cu inima slabă.

Amatorii genului vor fi însă încântaţi de noul sistem de arme, prin care îşi vor putea îmbunătăţi arsenalul utilizând tot felul de componente pe care le vor găsi pe parcursul aventurii terifiante. Practic, acest sistem denumit „Bench” permite variaţii infinite ale pieselor de bază.

Dead Space 3 este dezvoltat de echipa Visceral Games şi va fi publicat de Electronic Arts pe 7 februarie 2013 (versiunea PC).

Dead Space 3

Tomb Raider

Tomb Raider nu mai are nevoie de nicio prezentare, cel puţin în ceea ce priveşte personajul principal (Lara Croft) care a ajuns unul dintre cele mai cunoscute şi populare caractere din întreaga istorie a jocurilor video.

Povestea este însă una nouă, iar motoarele grafice de ultimă generaţie promit să ne înfăţişeze o Lara Croft impresionantă din toate punctele de vedere.

Despre scenariul din Tomb Raider vom afla fără îndoială mai multe pe măsură ce ne apropiem de data lansării jocului – 5 martie 2013.

Tomb Raider

Lost Planet 3

Un third person shooter a cărui acţiune este plasată înaintea celei din Lost Planet 2 şi Lost Planet. Vorbim aşadar de un prequel, motiv pentru care dacă nu suntem familiarizaţi cu povestea nu trebuie să ne descurajăm. Lost Planet 3 ne va introduce cum se cuvine în universul îngheţat al planetei E.D.N. III. Desfăşurarea acţiunii per ansamblu păstrează caracteristicile primului titlu din serie şi marjează pe o naraţiune complexă.

Lost Planet 3

Crysis 3

Dacă am face un top ar celor mai aşteptate jocuri PC din 2013, Crysis 3 ar ocupa probabil prima poziţie.

Acţiunea din Crysis 3 se petrece în 2047, cu 24 de ani după întâmplările din Crysis 2. New York-ul este „încapsulat”, izolat într-un „Nanodome” uriaş creat de către Cell Corporation. Care sunt motivele, vei afla prin intermediul caracterului „Prophet”.

Crysis 3 foloseşte motorul grafic CryENGINE 3. Detalii legate de gameplay vom afla pe 24 aprilie, dată la care producătorul ne va oferi mai multe informaţii decât cele din trailer-ul următor.

Crysis 3

Alte jocuri PC 2013

 • Broken Sword: The Serpent’s Curse
 • DARK
 • Metro: Last Light
 • Divinity: Original Sin
 • Command & Conquer (2013)
 • Company of Heroes 2
 • Call of Juarez: Gunslinger
 • GRID 2
 • Rainbow 6 Patriots
 • Sim City 5
 • Total War: Rome 2
 • XCOM
 • FIFA 14
 • PES 2014

Acestea sunt doar câteva jocuri PC programate să apară în 2013. Mai sus aveţi  o listă cu titlurile de jocuri PC 2013 ale căror date de lansare nu sunt cunoscute în momentul de faţă. Vă vom ţine la curent pe măsură ce producătorii le vor anunţa.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News