Jocurile de pe PC Game Pass vor putea fi accesate și prin GeForce Now

12.06.2023
Jocurile de pe PC Game Pass vor putea fi accesate și prin GeForce Now

Abonamentul Game Pass de la Microsoft reprezintă în prezent una dintre cele mai bune „oferte” pentru gameri, oferind acces la sute de jocuri pe baza unui abonament lunar. Lansat recent și în România, Game Pass este disponibil doar pentru PC, ceea ce înseamnă că avantajele abonamentului Ultimate, care include și streaming din cloud pentru jocuri, nu sunt disponibile la noi. Se pare însă că vom primi ceva echivalent, prin intermediul noului parteneriat dintre Microsoft și NVIDIA, care va pune jocurile din Game Pass pe GeForce Now.

GeForce Now va permite accesarea abonamentului PC Game Pass de pe oricare dispozitiv compatibil

Microsoft a anunțat că va integra jocurile din PC Game Pass în serviciul de streaming GeForce Now. Asta înseamnă că toți cei care au un abonament Game Pass pentru PC vor putea să joace prin streaming acele jocuri de pe oricare dispozitiv doresc, atât timp cât au și un cont GeForce Now. Avantajul este că GeForce Now are o componentă gratuită, care permite sesiuni de joc de o oră, pe lângă abonamentele contra-cost, care oferă acces la servere mai puternice și sesiuni de gaming mai lungi.

Din păcate, nu știm când vor intra jocurile de pe Game Pass pe GeForce Now și care vor fi titlurile care vor permite accesul prin streaming. Întrucât licențierea pentru diverse metode de distribuție este necesară pentru fiecare titlu în parte, Microsoft va trebui să negocieze cu publisherii noi condiții pentru a oferi jocurile prin GeForce Now. Astfel, ne putem aștepta la câteva titluri lipsă din oferta abonamentului în cadrul serviciului de streaming.

GeForce Now oferă însă și câteva avantaje față de Xbox Game Streaming-ul de la Microsoft. De exemplu, NVIDIA are servere locale pentru mai multe regiuni, deci calitatea video va fi mai bună și latența mai mică, în timp ce abonamentul superior cu RTX 4080 asigură o performanță mai bună, streaming al 120 FPS și acces la efecte avansate precum ray tracing.

sursa: The Verge

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult