Lansarea SteamVR 2.0 aduce o interfață nouă și speculații privind un dispozitiv VR creat de Valve

27.10.2023
Lansarea SteamVR 2.0 aduce o interfață nouă și speculații privind un dispozitiv VR creat de Valve

Valve a lansat o noua actualizare a platformei SteamVR 2.0, oferind utilizatorilor o interfață nouă și funcționalități îmbunătățite. De asemenea, actualizarea alimentează și speculațiile privind un nou dispozitiv VR în planurile companiei.

Actualizarea, care vine în urma unei perioade de testare beta în septembrie, aduce o schimbare majoră a interfeței utilizator, aliniată cu modul Steam Big Picture. Magazinul pune acum în evidență lansările mari și noi de realitate virtuală, oferind o experiență consistentă pe desktop, Steam Deck și alte dispozitive. Utilizatorii pot accesa notificările, mesajele de chat și capturile de ecran în joc direct din căștile VR.

Tastatura actualizată permite acum scrierea în noi limbi și utilizarea de emoji, cu opțiuni de personalizare prin teme descărcabile. Dashboard-ul afișează indicatori de baterie și statusul de încărcare pentru fiecare controler, facilitând o monitorizare mai bună a dispozitivelor.

Gamerii așteaptă și un dispozitiv VR marca Valve

Lansarea SteamVR 2.0 alimentează zvonurile privind un posibil nou dispozitiv VR de la Valve. Rapoartele sugerează că compania a înregistrat un dispozitiv hardware în Coreea de Sud, care ar putea fi succesorul Valve Index. Deși un Steam Deck 2 pare exclus pentru moment, se zvonește despre un dispozitiv VR autonom, numit codificat „Deckard”, care ar putea concura cu viitoarele căști VR Meta Quest.

Actualizarea SteamVR 2.0 este gratuită și poate fi accesată din clientul Steam, verificând opțiunea ‘Check For Client Updates’. În altă ordine de idei, Steam a prezentat recent cele mai mari lansări din septembrie și pregătește o vânzare specială de Halloween cu reduceri semnificative la jocuri selecte, care va începe pe 26 octombrie.

Valve pare să se îndrepte spre o integrare mai bună între diferitele sale platforme și dispozitive, iar SteamVR 2.0 este un pas important în această direcție. Cu toate acestea, ochii sunt îndreptați acum spre posibilele noi dispozitive VR pe care Valve le-ar putea lansa în viitorul apropiat.

Sursă: RoadtoVR

Urmărește Go4IT.ro pe Google News