Valve va lansa noi modele Steam Deck în viitor

04.09.2022
Valve va lansa noi modele Steam Deck în viitor

Steam Deck, primul dispozitiv portabil de gaming de la Valve, se bucură de un succes imens în piață, compania având încă de la lansarea din luna februarie probleme în a livra destule dispozitive, în urma comenzilor peste așteptări.  Se pare însă că acesta este doar primul său pas în această zonă de PC-uri portabile, planul fiind ca Steam Deck să devină o adevărată gamă de produse. Câțiva reprezentanți Valve au confirmat deja că există planuri pentru generații viitoare.

Gama de dispozitive Steam Deck va continua

Într-un interviu pentru revista japoneză Famitsu, Greg Coomer și Pierre-Loup Griffais, membri ai echipei de dezvoltare Steam Deck au dezvăluit o parte dintre planurile de viitor pentru dispozitivele Steam Deck de la Valve:

„În cazul în care nu intervine ceva major, va exista o nouă generație de produse Steam Deck în viitor. Tema, dimensiunile și forma vor fi schimbate și ar putea deveni un dispozitiv de streaming. Dezvoltarea Steam Deck va continua.”,a declarat Coomer.

Acest lucru sugerează însă că nu toate dispozitivele Steam Deck din viitor vor fi la fel de puternice din punct de vedere hardware. O consolă de streaming (similară cu ceea ce propune Logitech) ar putea fi semnificativ mai puțin performantă pentru a rula jocuri local, dar ar putea oferi o autonomie mai bună. De fapt, autonomia este aspectul pe care Valve dorește cel mai mult să îl îmbunătățească:

„Așa cum am menționat, autonomia este în vârful listei de îmbunătățiri. Cred că modelul curent de Steam Deck se mișcă în direcția corectă în termeni de funcționalitate și compatibilitate. Întotdeauna suntem atenți la feedback.”, spune Griffais.

Deja au fost lansate câteva actualizări software care îmbunătățesc autonomia Steam Deck, iar compania dorește să dezvolte noi funcții care să permită utilizatorilor să își controleze mai bine consumul de energie pe dispozitiv.

Având în vedere însă că cei care au comandat deja Steam Deck încă au termene de livrare până la sfârșitul acestui an, sunt slabe șanse ca o generație 2 să fie anunțată în viitorul foarte apropiat.

sursa: VGC

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult