Microsoft anunță când aduce Xbox Game Streaming pe PC și iPhone

09.12.2020
Microsoft anunță când aduce Xbox Game Streaming pe PC și iPhone

Microsoft a oferit noi detalii despre serviciul său de streaming de jocuri numit Xbox Game Streaming. Acesta este deja disponibil pentru abonații Xbox Game Pass Ultimate pe platforma Android, însă urmează să se lanseze și pe iOS și PC în viitorul foarte apropiat. Compania pare că a găsit o soluție pentru limitările impuse de Apple pe platforma sa mobilă, cel mai probabil într-o manieră similară cu GeForce Now de la Nvidia, care funcționează sub formă de aplicație web.

Compania Microsoft a anunțat fereastra de lansare pentru Xbox Game Streaming pe PC și iOS

Utilizatorii de iPhone și chiar cei care vor să se joace titluri de pe Game Pass pe PC prin streaming, vor putea să facă asta începând cu primăvara anului 2021. Compania spune că serviciul va fi disponibil în stadiu beta pe iOS și PC și va permite utilizatorilor să joace titluri din portofoliul abonamentului Game Pass prin streaming video online.

Pentru PC există deja posibilitatea de a juca titluri din abonament descărcându-le prin intermediul Microsoft Store, însă este necesar un computer capabil să ruleze jocuri video pentru asta. În cazul Xbox Game Streaming, este de ajuns o conexiune mai bună la internet pentru a trece la treabă, putând face asta fie de pe un desktop, fie de pe un laptop sau o tabletă. În cazul iOS, nu au fost oferite prea multe detalii, dar este destul de clar că soluția va fi universală, întrucât atât pe PC, cât și pe iPhone, serviciul va fi accesat din browser.

Pentru cei care nu știu, Xbox Game Pass este un abonament lunar pentru Xbox sau PC care costă 10 euro și care oferă acces la o colecție de peste 100 de jocuri. Multe dintre ele sunt din portofoliul Microsoft, deci nu vor dispărea din rotație, iar altele sunt licențiate de la publisheri mari și studiouri independente. Acestea sunt disponibile de multe ori prin rotație, fiind disponibile doar o perioadă de timp, asemeni serviciilor precum Netflix sau HBO Go.

Varianta Ultimate oferă însă acces nu doar la jocuri pentru o singură platformă, ci la jocuri pentru ambele (Xbox și PC), dar include și funcționalitate Xbox Live Gold, pentru multiplayer pe consolă, cât și acces la serviciul Xbox Game Streaming pe mobil și în viitor în browser. Acest abonament costă 15 euro pe lună.

Din păcate, în România, serviciile Xbox nu sunt disponibile în mod oficial. Clienții de la noi din țară trebuie să păcălească sistemul că sunt din alte țări europene care au suport oficial. Zvonurile spun că probabil anul viitor, Microsoft va lansa Xbox Live și în România.

sursa: Microsoft

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult