Nintendo confirmă că a fost victima unui atac informatic

25.04.2020
Nintendo confirmă că a fost victima unui atac informatic

Compania japoneză Nintendo a confirmat faptul că hackeri au accesat 160.000 de conturi ale utilizatorilor. În unele cazuri, conturile de PayPal legate de acestea au fost folosite pentru achiziția de VBuck, moneda virtuală din jocul Fortnite, transmite The Verge.

Compania a publicat o notă către clienți pe site-ul său din Japonia, în care i-a informat că unora dintre ei le-au fost accesate ilegal conturile.

Hackerii au obținut și alte informații, precum numele reale ale utilizatorilor, datele de naștere, sexul, țările din care provin și adresele de e-mail.

Potrivit companiei, accesul la conturi s-a făcut prin intermediul vechiului sistem Nintendo Network ID (NNID), care era folosit pe consolele Wii U și 3DS. Conturile NNID pot fi legate cu cele pentru consola Switch.

Nintendo a dezactivat, după atacul informatic, conturile NNID. Compania a promis că le va returna utilizatorilor banii folosiți de hackeri pentru achiziții neautorizate.

Utilizatorii sunt sfătuiți, pentru o securitate mai bună, să activeze autentificarea în doi pași. Compania a resetat parolele la conturile afectate, iar utilizatorii vor fi informați prin e-mail în legătură cu situația.

Cazul Nintendo vine la scurt timp după ce date din peste 20 de milioane de conturi de utilizatori de Aptoide, magazin virtual de aplicații pentru Android, au apărut pe internet.

Foto: Pixabay

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Adrian Popa
Adrian Popa
Adrian Popa este coordonator al site-urilor Go4it.ro și Go4games.ro. Are 17 ani de experiență în presa centrală și a debutat ca jurnalist specializat pe economie/piețe financiare. Înainte de a ajunge la Grupul de presă Gândul, Adrian a fost redactor-șef la Mediafax.ro și Gandul.ro (fostul ... citește mai mult