Nintendo pregăteşte noua generaţie de console Wii

30.07.2008
Nintendo pregăteşte noua generaţie de console Wii

Nintendo WiiPreşedintele Nintendo, Satoru Iwata, a dezvăluit într-un interviu acordat publicaţiei Forbes că următoarea versiune a popularei console Nintendo Wii se află în dezvoltare. Se lucrează la îmbunătăţirea hardware-ului, precum şi la introducerea de noi facilităţi. Data estimată de lansare nu a fost menţionată.

Iwata a evitat să facă precizări concrete, menţionând doar că noua generaţie trebuie neapărat să aducă ceva revoluţionar. Misiunea va fi una foarte dificilă, dacă ţinem cont de cât de sus se află ridicată ştacheta, datorită succesului reportat de actuala consolă. În ceea ce ne priveşte, ne aşteptăm în primul rând la o rezoluţie superioară celei de 640 x 480 pixeli, cât oferă în prezent jucăria Wii.

La nivel global, Nintendo Wii a depăşit în vânzări mult mai dotatele Sony Playstation 3 şi Microsoft Xbox 360, iar în Japonia pur şi simplu a surclasat concurenţa. Reuşita s-a datorat nu doar ineditelor accesorii wireless sau a jocurilor simple dar captivante, ci şi preţului accesibil. În România, Nintendo Wii costă acum sub 1000 RON, faţă de aproximativ 1500 RON cât valorează PS3-ul.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News