O televiziune a folosit o imagine din CS:GO pentru a ilustra o știre despre un conflict real

05.01.2021
O televiziune a folosit o imagine din CS:GO pentru a ilustra o știre despre un conflict real
Foto: DeviantArt/Gomios13

O televiziune a folosit imaginea unui personaj din jocul video CS:GO pentru a ilustra o știre despre relațiile tensionate dintre India și Pakistan.

Postul indian de televiziune de limbă engleză Times Now a folosit imaginea unui terorist din popularul joc la o știre despre o posibilă implicare a unor teroriști din Pakistan în protestele declanșate de revocarea Articolului 370 din constituția Indiei.

Citește și: Motivul pentru care femeile dintr-o ţară cumpără telefoane Nokia vechi. Nici nu bănuiești la ce le folosesc în secret

Acesta a fost eliminat în august 2019 de către guvernul condus de premierul Narendra Modi.

Foto: captură de ecran

Articolul oferea un statut special statului Jammu și Kashmir, al cărui teritoriu este disputat de cele două puteri nucleare vecine, India și Pakistan.

Mai precis, articolul îi permitea regiunii să aibă propria constituţie, un steag separat şi independenţă în aproape toate domeniile cu excepţia afacerilor externe, apărării şi comunicaţiilor.

Revenind la imaginea din CS:GO, nu știm de ce jurnaliștii au ales-o. Cel mai probabil a fost vorba de un caz în care editorul de la montaj a ales, din comoditate, prima imagine cu un terorist care i-a apărut la căutarea pe Google.

Sursa: TalkEsport.com

CITEȘTE ȘI:

Reclamele la două jocuri populare, inclusiv în România, interzise în Marea Britanie

TOP 5 Cele mai bune jocuri pentru Android din 2020. Lista Google

TOP 20 cele mai bune jocuri pentru iPhone în 2020. Lista Apple

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Alex Manole
Alex Manole
Alex Manole este un tânăr jurnalist, aflat la început de carieră, absolvent al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării din București. Alex este pasionat de gaming, internet și tehnologii neobișnuite. citește mai mult