Pokemon Go nu rulează pe iOS 14 Beta și Android 11 Beta. Care este motivul

16.07.2020
Pokemon Go nu rulează pe iOS 14 Beta și Android 11 Beta. Care este motivul

Dacă aveți un iPhone și vă surâde ideea de a face update la iOS 14 în varianta Public Beta, aveți acum un motiv în minus să treceți la acțiune. Se pare că dezvoltatorii de aplicații pot bloca funcționarea acestora pe versiuni nefinalizate, iar Pokemon Go demonstrează asta. Compania Niantic spune că nu oferă suport pentru telefoane care nu rulează o versiune „stabilă” de iOS și chiar Android și blochează complet jocul de pe serverele sale. Astfel, instalarea iOS 14 beta poate „strica” Pokemon Go și alte jocuri sau aplicații.

Pokemon Go nu este singura aplicație care se blochează pe versiuni de software beta

Niantic a publicat încă de luna trecută pe contul de Twitter faptul că jocul Pokemon Go nu va funcționa pe versiuni beta ale sistemelor de operare. Această perioadă este chiar cea în care versiunile iOS 14 Beta și Android 11 Beta au început să fie distribuite online către mai mulți utilizatori. Pe lângă faptul că Pokemon Go nu rulează pe versiuni nefinisate de software, acesta nu funcționează nici pe dispozitive care au jailbreak sau care au acces root (în cazul Android).

Motivul pentru care Niantic face asta este să protejeze jocul de eventuali trișori. Folosind versiuni nefinisate ale sistemelor de operare, jucătorii ar putea găsi diverse vulnerabilități care ar putea modifica valorile jocului. Astfel, jucătorii ar putea să dobândească bonusuri pentru care nu au plătit, sau să avanseze în joc mai repede, fără să depună efortul pe care îl depun toți ceilalți jucători.

Fiind vorba despre un joc care are și componentă online importantă, în care te poți duela cu alți jucători sau cu alte echipe, trișorii ar putea „strica” plăcerea de a juca a celorlalți. În cazul jailbreak-ului sau accesului root, trișorii ar putea imediat să modifice parametrii de rulare ai jocului pentru astfel de avantaje în joc.

Înainte să faceți update la o versiune beta a unui sistem de operare de mobil pe dispozitivul principal, va trebui să vă întrebați dacă doriți să vă luptați cu aplicații precum Pokemon Go, care refuză să ruleze pe aceste dispozitive. O regulă generală pentru testarea acestor sisteme de operare ar fi însă să nu faceți asta niciodată pe dispozitivul principal.

via Slashgear

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult