Pokemon Go nu va mai funcționa pe milioane de dispozitive Android. Află dacă telefonul tău este afectat

14.06.2020
Pokemon Go nu va mai funcționa pe milioane de dispozitive Android. Află dacă telefonul tău este afectat

Pokemon Go continuă să fie unul dintre cele mai populare jocuri de Android din lume. Astfel, vestea că acesta nu va mai fi compatibil cu multe milioane de dispozitive Android este dezamăgitoare pentru o parte dintre utilizatori. Niantic, studioul responsabil pentru dezvoltarea jocului a anunțat că în curând, cei care au dispozitive mobile mai vechi nu vor mai putea accesa serverele jocului.

Începând de la începutul lunii august, Niantic va elimina compatibilitatea jocului Pokemon Go cu telefoane care folosesc procesoare pe 32 de biți. Acestea sunt în general modele lansate înainte de 2015, însă printre ele se regăsesc multe telefoane populare. Multe dintre ele ar putea fi în continuare în utilizare. În general cei care obișnuiesc să le dea copiilor sau bunicilor telefoanele mai vechi ar trebui să se îngrijoreze dacă știu că aceștia joacă Pokemon Go.

Pe ce dispozitive Android nu va mai funcționa Pokemon Go

„Într-un update viitor pentru Pokemon Go pe care îl vom lansa la începutul lunii august 2020, vom înceta suportul pentru dispozitive Android pe 32 de biți. Prin eliminarea suportului pentru dispozitive de 32 de biți vor putea să ne îmbunătățim procesul de dezvoltare și să ne concentrăm pe îmbunătățirea suportului pentru sistemele de operare și tehnologiile mai noi. Utilizatorii de Android pe 64 de biți și cei de iOS nu vor fi afectați așa că nu vor trebui să facă nimic.

  • Iată niște exemple de dispozitive cu Android pe 32 de biți (lista nu este completă):
  • Samsung Galaxy S4, S5, Note 3, J3
  • Sony Xperia Z2, Z3
  • Motorola Moto G (prima generație)
  • Multe dispozitive Android lansate înainte de 2015

Când acest update va fi lansat, „Antrenorii” care folosesc dispozitive nu mai pot accesa conturile de Pokemon Go de pe acele dispozitive, inclusiv PokeCoin-urile sau obiectele din joc. Dacă folosiți un dispozitiv Android pe 32 de biți, vei avea nevoie de un model compatibil pe 64 de biți sau de un dispozitiv iOS pentru a continua să joci Pokemon Go. Asigură-te că ai informațiile contului și parola salvate undeva pentru a te putea autentifica înapoi pe noul dispozitiv.”

Dacă vreți să verificați dacă telefonul personal are sau nu un procesor pe 64 de biți, există o soluție. Aplicația Device Info din Google Play Store permite verificarea tipului de procesor. Dacă acesta este de tip 32 de biți, Pokemon Go nu va mai funcționa pe acesta din august.

(via 9to5mac)

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult