Poți juca Snake II, jocul de pe Nokia 3310, pe iPhone și Apple Watch

10.12.2020
Poți juca Snake II, jocul de pe Nokia 3310, pe iPhone și Apple Watch

Puține jocuri de mobil au fost mai apreciate decât Snake II, jocul care a debutat pe clasicul smartphone Nokia 3310. Acesta a captat atenția utilizatorilor printr-un design simplu, accesibil oricui, dar care putea deveni greu foarte repede. Ei bine, acum există o metodă simplă și ieftină prin care poți juca Snake II, exact același joc de pe telefoanele Nokia vechi, pe un iPhone sau pe un Apple Watch.

Snake II, clasicul joc de pe Nokia, a ajuns pe iPhone

Aplicația Retro Widget, lansată în urmă cu câteva săptămâni pe iOS 14, a fost redenumită în Retro Widget 2, întrucât a primit upgrade-uri semnificative. Această aplicație dorea să recreeze experiența afișajului telefoanelor Nokia vechi, iar acum a primit și un joc: chiar originalul Snake II. Jocul arată exact așa cum ni-l amintim, cu aceeași grafică „pixelată” și chiar pe un fundal verde, care imită LED-urile care iluminau ecranul de pe Nokia 3310.

Ba chiar și modul în care joci Snake II este unul clasic, pe ecran fiind afișată o tastatură numerică. Poți apăsa pe butoanele 2, 4, 6, 8 pentru direcțiile sus, stânga, dreapta și jos, sau chiar și pe butoanele 3 și 7, folosite de cei care jucau Snake II la un nivel mai înalt.

Pentru a juca Snake II pe iPhone sau pe Apple Watch, este necesară cumpărarea aplicației Retro Widget 2 din App Store. Aceasta costă doar 9,99 lei pe magazinul românesc și poate fi atașat direct în meniul telefonului, pe lângă aplicații, asemeni unui widget, dar și direct din aplicație. Pentru Apple Watch însă, este necesar cel puțin un model Apple Watch 3, care rulează watchOS 7. Pe ceas, controlul se face folosind coroana digitală.

Pentru un joc care poate fi jucat de mii de ori fără să te plictisești de el, dovadă fiind popularitatea care încă este mare a lui Snake II, 10 lei nu pare un efort atât de mare pentru a-l avea pe telefon sau ceas.

sursa: Gizmodo

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult