Prețul ROG Ally ar putea fi neașteptat de mic și foarte competitiv în raport cu Steam Deck

27.04.2023
Prețul ROG Ally ar putea fi neașteptat de mic și foarte competitiv în raport cu Steam Deck

ASUS a reușit să capteze atenția tuturor cu anunțul surpriză al consolei portabile ROG Ally, iar pe 11 mai, când a fost promis un eveniment de prezentare în detaliu, vom afla și cât costă acest nou dispozitiv. Așteptările sunt pentru un preț foarte ridicat, având în vedere că promite performanță dublă față de Steam Deck și vine de la un brand premium. Totuși, cele mai noi zvonuri sugerează că diferențele de preț ar putea să nu fie atât de mari pe cât ne așteptam.

ROG Ally la 699 dolari pentru varianta Z1 Extreme ar putea atrage mulți gameri

Conform informațiilor publicate de doi „leakeri” cunoscuți, Roland Quandt de la WinFuture și Snoopy Tech de pe Twitter, ROG Ally ar putea fi doar puțin mai scump decât Steam Deck, într-o configurație similară de stocare. În prezent, Steam Deck de 512 GB costă 649 dolari/679 euro. Astfel, vestea că modelul superior de ROG Ally, cel cu procesor Z1 Extreme, care are un GPU de peste 4 ori mai puternic decât Deck, cu 512 GB stocare, ar putea porni de la un preț de 699 dolari americani, ar fi o veste foarte bună pentru cei care sunt în căutarea unui computer portabil de gaming.

Anterior, zvonurile vorbeau despre o lansare a versiunii de bază la 649 dolari, același preț de pornire precum cel al Steam Deck. Este posibil ca acea variantă, echipată cu cipul Z1 „standard”, să fie în continuare în plan. Totuși, diferența de doar 50 de dolari pentru atât de multă performanță în plus (2.4 TFLOPS vs 8,6 TFLOPS) nu prea are sens în aceste condiții. Este posibil ca modelul cel mai ieftin să vină la un preț și mai competitiv.

Nu numai că noua consolă ASUS ar avea performanță semnificativ mai mare în jocuri în ambele variante, însă și restul hardware-ului ar reprezenta un upgrade important. Vorbim despre un ecran 1080p la 120 Hz față de unul 800p la 60 Hz, sistem de răcire mai eficient și mai silențios și compatibilitate cu GPU extern prin XG Mobile. Apoi, pe partea software, echiparea ROG Ally cu Windows 11 din fabrică, asigură compatibilitate cu toate jocurile de PC de pe Windows, indiferent de magazinul din care sunt achiziționate.

Valve ar putea răspunde la această lansare cu o reducere de preț. Deja în cadrul reducerilor de la începutul anului 2023, Steam Deck a fost vândut cu o reducere de 10%, atunci când nu avea concurență din partea altor companii. Probabil că o reducere de preț permanentă ar putea fi la orizont, mai ales că între timp costurile de producție au scăzut cu siguranță.

De altfel, Valve a declarat anterior că nu are planuri să aducă un nou Steam Deck cu hardware mai performant pe piață în următorii câțiva ani. Odată cu lansarea ROG Ally însă, planurile companiei ar putea să se schimbe semnificativ.

sursa: The Verge

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult