Primele jocuri de Xbox care ajung în serviciul cloud Nvidia GeForce Now, anunțate

19.05.2023
Primele jocuri de Xbox care ajung în serviciul cloud Nvidia GeForce Now, anunțate
Foto: Steam/Gears 5

Microsoft a încheiat un parteneriat pe 10 ani cu Nvidia prin care s-a obligat să facă disponibile toate jocurile de Xbox pentru PC în serviciul de gaming în cloud GeForce Now. Este vorba inclusiv despre titlurile deținute de Activision Blizzard.

Microsoft a început deja să își respecte promisiunea. Nvidia a anunțat că primul joc care a ajuns pe platforma sa cloud este Gears 5, lansat în 2019. Acesta este al cincilea titlu din seria Gears of War. Jocul urmărește povestea caporalului Kait Diaz, care vrea să afle originea Hoardei de Lăcuste (Locust Horde), principala facțiune antagonistă din universul Gears of War.

Pe 25 mai vor ajunge pe platforma de cloud gaming jocurile Deathloop, Grounded și Pentiment.

GeForce Now va primi și suport pentru magazinul virtual Microsoft Store în următoarele câteva luni. În acest moment sunt disponibile în serviciul Nvidia platformele Steam, Epic Games Store și Ubisoft Store.

Nvidia are în acest moment o nouă ofertă pentru cei interesați de serviciul GeForce Now. Abonamentul Priority pe șase luni costă 30 de euro (-40%). Dacă ar fi plătit lunar, costurile pentru o jumătate de an ar fi duble. Cu Priority, jocurile pot fi rulate la rezoluție Full HD și la 60 fps.

Deși a primit undă verde pentru achiziția Activision Blizzard în Uniunea Europeană, tranzacția a fost respinsă în Marea Britanie. Competition and Markets Authority (CMA) crede că în urma aceste achiziții Microsoft va domina autoritar piața de cloud gaming, care este încă tânără. Compania americană a anunțat că va face apel la decizia CMA.

Sursa: Go4games

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Adrian Popa
Adrian Popa
Adrian Popa este coordonator al site-urilor Go4it.ro și Go4games.ro. Are 17 ani de experiență în presa centrală și a debutat ca jurnalist specializat pe economie/piețe financiare. Înainte de a ajunge la Grupul de presă Gândul, Adrian a fost redactor-șef la Mediafax.ro și Gandul.ro (fostul ... citește mai mult