Fortnite poate fi jucat pe iPhone prin GeForce Now. Are control adaptat pentru mobil

20.05.2022
Fortnite poate fi jucat pe iPhone prin GeForce Now. Are control adaptat pentru mobil

Fortnite s-a întors pe iOS, însă nu prin intermediul App Store, cum ar crede unii, și nici prin „side loading” al aplicației, cum ar spera alții. Epic Games a anunțat de mai multă vreme că lucrează la integrarea de butoane touch pentru versiunea de pe GeForce Now a jocului, iar acum acest lucru a fost în sfârșit finalizat. Astfel, cei care dețin iPhone-uri pot juca Fortnite prin două soluții de streaming, una fiind Xbox Game Streaming, disponibilă deja de câteva săptămâni, iar cea de-a doua fiind streaming-ul prin GeForce Now de la NVIDIA.

Fortnite prin streaming promite performanță mai bună decât pe PS5

Epic Games spune însă că experiența pe care o poate asigura prin GeForce Now pe smartphone-uri este mai bună și decât pe o consolă PlayStation 5, întrucât jocul rulează cu setări grafice superioare și cu un nivel de performanță crescut. Conform Epic Games, jocul poate rula cu până la 120 cadre pe secundă, ceva ce îi va bucura cu siguranță pe cei care au telefoane cu ecrane la 120 Hz. Ce lipsește, momentan, este suportul pentru reflexii ray tracing.

Pentru a accesa jocul prin intermediul GeForce Now, trebuie să deții un cont pe această platformă. GeForce Now oferă atât abonamente gratuite, care permit utilizarea pentru câte o oră per sesiune, dar și abonamente plătite, care oferă timp mai lung de joc, performanță mai bună sau acces la funcții RTX. GeForce Now este accesibil pe iOS exclusiv din browser, întrucât Apple nu permite aplicații de streaming pentru jocuri pe App Store.

Astfel, Epic Games are acum mai puține motive să încerce să se întoarcă pe App Store după ce Apple i-a dezactivat contul de dezvoltator pentru introducerea de metode alternative de plată, încălcând astfel contractul agreat.

La nivel de control, jocul include aceleași opțiuni precum un joc de mobil, la fel cum erau disponibile și în varianta nativă pentru smartphone-uri care a fost eliminată de pe App Store. Singurul lucru care lipsește la capitolul control este țintirea prin senzorii de mișcare de pe telefon. Varianta de Android permite acest lucru, dar pe GeForce Now încă nu poți face asta.

sursa: Android Central

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult