Producătorii de jocuri video reacționează la anularea dreptului la avort în SUA

27.06.2022
Producătorii de jocuri video reacționează la anularea dreptului la avort în SUA

Curtea Supremă de Justiție a Statelor Unite ale Americii a votat pentru anularea precedentului Roe v Wade, stopând astfel, după 50 de ani, garantarea constituțională a dreptului la avort. Drept consecință, legalizarea posibilității de a avorta cade în sarcina autorităților din fiecare stat american în parte, câteva dintre state luând deja decizia de a interzice avorturile.

Industria jocurilor video nu a rămas indiferentă în fața acestor decizii, reacționând prin diverse canale de comunicare media, inclusiv rețelele sociale, în favoarea păstrării dreptului ca femeile să poată decide singure ce doresc să facă cu propriile corpuri. Mai mult, unele dintre companii au dat asigurări că vor oferi angajaților asigurări medicale complete, ce vor acoperi și cazurile de acest gen.

Astfel, jucători importanți din industrie precum Ubisoft, Devolver Digital, Bethesda, Microsoft, Electronic Arts sau studiourile din portofoliul Sony Interactive Entertainment (Sucker Punch, Bungie, Naughty Dog, Guerrilla Games, Insomniac Games etc.) au protestat, făcând apel la menținerea dreptului de la avort.

Nu este pentru prima oară în acest an când industria divertismentului digital se unește pentru o cauză comună, marii producători de jocuri video protestând și în primăvară împotriva invaziei ruse din Ucraina, majoritatea companiilor implicate stopând activitățile desfășurate pe teritoriul Federației Ruse și Belarusului.

Citește mai mult pe go4games.ro

Urmărește Go4IT.ro pe Google News