Razer Edge 5G va fi o nouă consolă portabilă cu Android, pentru streaming și gaming local

29.09.2022
Razer Edge 5G va fi o nouă consolă portabilă cu Android, pentru streaming și gaming local

Gamerii trăiesc o adevărată revoluție a dispozitivelor de gaming portabile după ce o bună perioadă de timp Nintendo a dominat acest spațiu. În continuare, consolele din gama Switch sunt cele mai populare, însă și companii care tradițional nu activau în acest spațiu încep să dezvolte noi soluții de acest gen. După Logitech, unul dintre cei mai mari producători de periferice de PC, și Razer, unul dintre concurenții săi direcți anunță un astfel de dispozitiv, Razer Edge 5G, însă acesta ar putea fi semnificativ mai puternic și echipat cu o componentă care lipsește din noul G Cloud.

Noul Razer Edge ar putea depăși modelul G Cloud de la Logitech în câteva caracteristici cheie

Razer și operatorul telecom american Verizon, au anunțat că lucrează la o consolă portabilă numită Razer Edge 5G. Așa cum sugerează și numele, această consolă va fi echipată cu un modem și antene 5G, care vor permite streaming-ul jocurilor de pe platforme cloud de oriunde există semnal de rețea (cel mai probabil pe Verizon). Acesta ar fi avantajul major în fața Logitech G Cloud, cele două platforme fiind în rest similare, folosind Android ca bază software.

UN alt avantaj major ar putea fi însă performanța. În timp ce Logitech G Cloud este echipat cu un chipset nu tocmai potrivit pentru gaming, Snapdragon 720 de la Qualcomm, Razer va adopta o soluție de gaming anunțată acum aproape un an, pe care nu am văzut-o în niciun alt dispozitiv de până acum: Snapdragon G3X Gen 1. Acesta este un chipset foarte performant pentru platforme mobile, optimizat în special pentru gaming. Astfel, chiar și cele mai complexe jocuri de Android vor putea rula fără probleme pe dispozitivul de la Razer.

Momentan, nu avem o imagine clară cu dispozitivul și nici detaliile complete despre capabilitățile hardware ale acestuia, sau despre prețul la care va fi vândut. Deja modelul Logitech G Cloud la 350 de dolari este considerat „prea scump” pentru un dispozitiv de streaming, iar cel de la Razer cu siguranță nu va fi ieftin, având în vedere specificațiile hardware. Dezvăluirea oficială a lui Razer Edge 5G va avea loc pe 15 octombrie în cadrul Razercon.

sursa: Android Police

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult