Logitech anunță G Cloud, o consolă portabilă cu Android, construită pentru streaming de jocuri

22.09.2022
Logitech anunță G Cloud, o consolă portabilă cu Android, construită pentru streaming de jocuri

Logitech a anunțat ieri mai multe produse noi, de la căști de gaming, la volane și alte accesorii noi, însă cel mai așteptat anunț era pentru noua consolă portabilă a companiei. Aceasta se numește Logitech G Cloud și este realizată în parteneriat cu compania chineză Tencent, care s-a ocupat de realizarea interfeței proprietare, instalată peste sistemul de operare Android. Încă din nume, ne dăm seama că acest dispozitiv nu este realizat pentru a rula jocuri local, ci mai degrabă pentru a accesa servicii de streaming precum Xbox Game Streaming și GeForce Now.

Logitech G Cloud beneficiază de suport oficial din partea Xbox Game Streaming și GeForce Now

La interior, Logitech G Cloud nu este decât o tabletă mid-range din gama mai de jos, fiind echipată cu hardware nu foarte puternic. Vorbim despre un chipset Snapdragon 720, 4 GB memorie RAM și 64 GB stocare internă, alături de un display FullHD de 7”. Conectivitatea la internet se face prin Wi-Fi 5, iar cei care au nevoie de mai multă stocare pot apela la slot-ul microSD. Singura diferență față de o tabletă de buget pare să fie faptul că include butoane fizice în stil „Xbox” pentru control mai bun în jocuri.

logitech g cloud front

Având acces la Play Store, G Cloud poate rula jocuri de Android, însă specificațiile hardware nu recomandă acest dispozitiv pentru titluri foarte complexe. De altfel, inclusiv ecranul este la 60 Hz, deci majoritatea telefoanelor chiar și din această gamă de preț vor oferi o experiență de joc mai fluidă.

Logitech a realizat parteneriate cu Microsoft și NVIDIA pentru a se asigura că serviciile lor de streaming funcționează pe G Cloud în condiții optime, iar alte aplicații de streaming precum Stadia sau Steam Link (care face streaming de pe PC-ul personal) pot fi rulate sau instalate din Play Store. Încă nu am auzit nimic despre streaming de pe PlayStation Now, însă probabil că va exista și o soluție de acest gen.

Prețul ar putea fi o problemă pe piața de dispozitive portabile de gaming

Sunt însă câteva probleme legate de Logitech G Cloud atunci când menționăm prețul. La precomandă, acest dispozitiv intră în SUA la 299 dolari americani. Când va ajunge în magazine, prețul va crește la 349 dolari americani. Totuși, în contextul altor dispozitive portabile de gaming, acest preț nu este tocmai în favoarea Logitech. Există deja Nintendo Switch Lite la 199 dolari, Nintendo Switch V2 la 299 dolari și versiunea Switch OLED la 349 dolari americani. Toate acestea rulează jocurile exclusive Nintendo plus multe altele, local, fără necesitatea de a se conecta la internet. De asemenea, Steam Deck, un adevărat PC, care poate rula majoritatea jocurilor de pe Steam și poate să ofere și streaming, costă 399 dolari în varianta de bază.

logitech g cloud back

Avantajul G Cloud ar fi autonomia de 12 ore în streaming, însă chiar și așa, acesta nu pare să fie un dispozitiv foarte „portabil”. Acesta nu are opțiunea de a adăuga o cartelă cu 5G pentru streaming de oriunde, iar serviciile de streaming de jocuri sunt pretențioase cu conexiunile de internet. Astfel, doar acasă, unde știi deja că ai internet de viteză mare te poți baza pe consola Logitech. De asemenea, acasă este foarte posibil să ai deja acces la un sistem mai performant și un ecran mai mare pe care să te joci, precum o consolă sau un PC. Chiar și noile televizoare inteligente integrează deja streaming de pe Xbox, Stadia sau GeForce Now direct, fără a necesita un alt sistem conectat.

sursa: TechCrunch

Urmărește Go4IT.ro pe Google News