Razer Edge este o nouă consolă de gaming cu Android, cu specificații high-end și preț atrăgător

17.10.2022
Razer Edge este o nouă consolă de gaming cu Android, cu specificații high-end și preț atrăgător

În septembrie, Logitech anunța G Cloud, o consolă cu Android dedicată streaming-ului de jocuri de pe servicii precum GeForce Now, Xbox Game Streaming sau Stadia (RIP). Razer, unul dintre concurenții principali ai Logitech pe piața de accesorii de gaming, a dezvăluit la scurt timp un produs concurent, pe care abia acum l-a dezvăluit oficial. Consola cu Android de la Razer se numește Edge și vine cu hardware semnificativ mai puternic, cu un raport preț/performanță ceva mai atrăgător.

Razer Edge oferă hardware competitiv la preț nu foarte mare

Razer Edge este tot o „consolă” cu Android, care, în principal este construită pentru a face streaming de jocuri din cloud de pe aceleași tipuri de servicii. Avantajul Edge este însă faptul că are la bază un hardware mult mai potrivit pentru gaming local, dar și pentru gaming în general, indiferent de sursa jocurilor.

Compania a prezentat Razer Edge drept un dispozitiv de tip tabletă, care vine la pachet cu o pereche de controller-e Kishi V2 Pro. Acestea sunt detașabile, la fel ca pe Nintendo Switch, deci le poți schimba dacă se deteriorează în timp, sau poți folosi tableta independent de ele.

La nivel hardware, vedem o diferență mare de performanță față de G Cloud. Razer a ales un ecran OLED de 6,8” cu rezoluție FullHD+ și refresh rate la 144 Hz, față de LCD-ul la 60 Hz de pe modelul Logitech. Procesorul este însă din complet altă categorie, fiind vorba despre Snapdragon G3X Gen 1, un procesor realizat special pentru console de gaming de acest gen. Cu 8 GB RAM, 128 GB stocare internă și baterie de 5.000 mAh, aceasta ar putea fi chiar și cea mai performantă tabletă cu Android de dimensiuni mici din piață.

Există și o cameră frontală de 5 megapixeli, probabil pentru streaming pe Twitch, Bluetooth 5.2 pentru accesorii precum controller-e sau căști, suport pentru Wi-Fi 6E și un jack de 3,5mm pe unul dintre controller-e.

Lansarea va întârzia până la începutul anului viitor

Toate acestea sunt oferite la 399 dolari americani în SUA, adică cu doar 50 de dolari mai mult decât Logitech G Cloud și la același preț cu Steam Deck-ul în variantă de bază. Pentru încă 100 de dolari în plus, Razer Edge adaugă și o pereche de căști Hammerhead true wireless în pachetul „Founder’s Edition”. Va exista și o variantă cu 5G, realizată în parteneriat cu Verizon în SUA, însă aceea nu are încă un preț oficial.

Primele unități vor fi livrate în primul trimestru din 2023, deci mai sunt câteva luni de așteptare pentru fani. Totuși, cei care plănuiau să cumpere G Cloud, au primit acum o alternativă mai atrăgătoare. Pentru a avea o șansă pe piață, Logitech ar pute fi forțată să scadă prețul consolei sale, poziționând-o mai degrabă ca un dispozitiv „entry”, în comparație cu modelul high-end de la Razer.

sursa: Android Authority

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult