S-a lansat Call of Duty Warzone Mobile. Telefoanele de care aveți nevoie pentru a-l juca

21.03.2024
S-a lansat Call of Duty Warzone Mobile. Telefoanele de care aveți nevoie pentru a-l juca
Foto: Activision

După o perioadă de disponibilitate parțială, Activision a lansat în sfârșit Call of Duty Warzone Mobile pentru telefoanele și tabletele compatibile cu sistemele de operare Android, iOS și iPadOS. Care sunt totuși pretențiile hardware pentru acest nou Call of Duty mobil pe dispozitivele Android?

În primul rând, discutăm despre un download inițial de aproximativ 1,5 GB pe Android. La prima pornire, veți mai fi nevoiți să descărcați 5 GB suplimentari de date înainte să puteți juca propriu-zis. De asemenea, jocul va descărca în fundal texturi de rezoluție și mai înaltă, promițând că grafica se va îmbunătăți pe măsură ce jucați. Momentan, lipsește o eventuală opțiune de a descărca manual aceste date suplimentare.

Call of Duty Warzone Mobile nu oferă foarte multe opțiuni grafice pentru utilizatori, implementând doar preset-uri de setări vizuale (Min, Low, Mid, High și Peak), un comutator care permite prioritizarea framerate-ului sau a duratei de viață a bateriei, posibilitatea de stabili numărul maxim de cadre pe secundă (maximum 60fps sau framerate deblocat) și un slider pentru a personaliza FOV-ul (field of view).

Jocul ar trebui să aleagă automat între aceste preset-uri grafice, în funcție de terminalul folosit pentru a-l rula. Spre exemplu, pe un model Pixel 7 Pro, sunt disponibile doar preset-urile Mid și High, restul de opțiuni fiind blocate. De altfel, descrierea de pe App Store a jocului avertizează că numai seria iPhone 15 Pro și tabletele iPad cu cip M1 sau mai recent pot accesa preset-ul Peak, sugerând că aceste setări de calitate video sunt disponibile doar pe aceste dispozitive Apple în acest moment.

În privința specificațiilor minime necesare pentru a rula Cal of Duty Warzone Mobile, producătorii specifică o cantitate de memorie RAM de 4 GB și un cip video Adreno 618 (specific modelelor Snapdragon 720G). Având în vedere că 720G este un cip utilizat de telefoanele mid-range lansate în 2020, toți posesorii unor modele mai recente și mai puternice ar trebui să poată rula jocul. De asemenea, în ciuda menționării de GPU-uri Adreno, Warzone Mobile rulează și pe cipurile cu GPU Mali, precum cele MediaTek sau Exynos.

Versiunea mobilă a popularului Battle Royale

Call of Duty Warzone Mobile este un shooter de tip Battle Royale, familiar celor care au jucat deja Call of Duty Mobile sau PUBG Mobile, cu un sistem similar de control via touch, dar și cu  suport pentru controllere și boți pentru a vă putea antrena înainte să dați piept, online, cu alți jucători umani.

Jocul suportă cross-progression cu versiunile de console și PC de Warzone și Call of Duty: Modern Warfare III, experiența și progresul în Battle Pass-uri fiind comune.

Sursa: AndroidAuthority.com

Urmărește Go4IT.ro pe Google News