Sony pregăteşte ochelari VR pentru consola PlayStation 4

13.03.2014
Sony pregăteşte ochelari VR pentru consola PlayStation 4

Potrivit unor surse apropiate companiei, Sony va dezvălui săptămâna viitoare la Game Developers Conference o pereche de ochelari VR care permit utilizatorilor de console PlayStation 4 să experimenteze sesiuni de realitate virtuală în jocurile preferate.

Produsul oferit ca o alternativă mult superioară pentru ochelarii Oculus Rift din prima generaţie ar putea fi disponibil pe piaţă chiar înaintea variantei mai avansate a acestora, cu num de cod Cristal Cove. Cât despre suportul software, acesta este ca şi inexistent momentan, dar putem aştepta din partea Sony măcar un demo tehnologic pus la dispoziţie cu ocazia conferinţei GDC. Cert este că dezvoltatorii de jocuri pentru consola PS4 se arată încântaţi de tehnologiile puse la dispoziţie de Sony, chiar dacă deocamdată pun la îndoială viabilitatea pe termen lung a noii platforme. Mai exact, ochelarii VR sunt văzuţi ca aparţinând unui domeniu de nişă, cu număr redus de utilizatori şi jocuri VR create la costuri nu tocmai neglijabile.

Sony pregăteşte ochelari VR pentru consola PlayStation 4

Reticenţa dezvoltatorilor va trebui învinsă chiar de Sony, prin lansarea  de jocuri VR care să demonstreze potenţialul noii platforme. Detaliile exacte vor fi dezvăluite la prezentarea ‘Driving the future of innovation’ ,programată pentru data de 18 martie.

La fel ca şi tehnologia 3D, ochelarii VR pot avea unele efecte secundare nedorite: rău de mişcare, vertigo (rezultat al iluziei de înălţime). La acestea se adaugă şi probleme de ordin tehnic: lipsa unui controller standardizat şi complexitatea jocurilor, care trebuie să permită orientarea liberă într-o lume virtuală cât mai întinsă. Din fericire Sony dispune de o bază formidabilă de potenţiali adepţi ai jocurilor VR, formată de milioanele de utilizatori ai consolei PlayStation 4, încât eforturile depuse să poată fi justificate. Rămâne de văzut dacă asta va fi suficient pentru a aduce jocurile VR în domeniul mainstream, sau produsul va avea soarta ochelarilor 3D, abandonaţi de majoritatea utilizatorilor şi dezvoltatori deopotrivă. 

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult