Steam opreşte plata cu Bitcoin

07.12.2017
Steam opreşte plata cu Bitcoin

În timp ce mulţi jucători din mediul online încep să ofere din ce în ce mai multe alternative de plată, inclusiv cu monede virtuale, Valve, compania din spatele platformei Steam, a anunţat că renunţă la plata prin intermediul Bitcoin. Această decizie vine într-un moment foarte ciudat, în ultimele câteva săptămâni Bitcoin urcând în valoare foarte mult, la momentul scrierii acestui articol, valoarea sa depăşind 14.000 de dolari.

Conform Valve, plata cu Bitcoin într-o piaţă de desfacere precum cea a vânzării de jocuri video, nu este sustenabilă. În primul rând, există taxe per tranzacţie care pot atinge şi 20 de dolari, un preţ care de multe ori îl depăşeşte pe cel al produsului. De asemenea, tranzacţiile prin intermediul blockchain-ului Bitcoin sunt foarte lente. De multe ori, valoarea Bitcoin se schimbă înainte ca acestea să fie procesate, iar dacă timpul de procesare este mai mare decât timpul pentru care îţi este garantată valoarea iniţială, va trebui să plăteşti iar, de data aceasta la valoarea nouă, cu un nou cost de tranzacţionare.

Nu în ultimul rând, volatilitatea Bitcoin sperie anumite companii. Valve susţine că acesta ar fi motivul principal pentru care renunţă momentan la astfel de metode de plată pe Steam, întrucât valoarea unei monede virtuale se poate schimba şi cu 25% în jos sau în sus, în doar câteva zile. În timp ce Valve nu scoate din discuţie întoarcerea la Bitcoin în viitor, compania aşteaptă ca piaţa să se stabilizeze. Nu au fost oferite detalii despre planuri pentru tranzacţii cu alte monede virtuale precum Ethereum sau Zcash.

În acest moment, Steam este cea mai mare platformă de distribuţie de jocuri pentru PC în format digital din lume.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult