Top 5 jocuri pe calculator, în trend printre gameri

22.11.2021
Top 5 jocuri pe calculator, în trend printre gameri

Gaming-ul este un fenomen ce a luat o amploare uriașă în ultimii ani în rândul jucătorilor pasionați. Acest “sport” este practicat atât de copii și adolescenți, cât și de adulți. Jocurile au devenit și ele foarte variate, având o grafică colorată și complexă, cu framerate (viteză de derulare) ridicat și posibilitatea de a-ți crea propriul personaj sau propria mașină. Industria gaming-0ului s-a dezvoltat și pe partea de gadgeturi. Conform acestui articol, unui gamer nu ar trebui să-i lipsească tastatura și mouse-ul wireless, căști de protecție pentru gaming, ochelari de protecție, scaun pentru gaming și multe alte dispozitive ce ajută la crearea unei experiențe complete. Iată un top 5 a celor mai populare jocuri la momentul actual, printre gamer-ii pasionați.

1. Fortnite

Fortnite este un joc lansat în 2017 de către compania Epic Games. Încă din primele luni a avut un mare succes, oferind posibilitatea jucătorilor de a participa la competiții Battle Royale cu 100 de jucători în urma căruia unul singur câștigă. Fortnite pune la dispoziție personaje grafice interesante înzestrate cu mișcări de dans și pot fi îmbunătățite cu arme suplimentare, pe măsură ce jucătorii capătă experiență. Este unul din cele mai atractive jocuri, având încasări uriașe.

2. Grand Theft Auto V (GTA V)

Grand Theft Auto V se adresează jucătorilor peste 18 ani și este unul din cele mai realiste jocuri. Lansat în 2013 de către Rockstar Games, GTA V reușește să surprindă atmosfera cartierelor latine din Los Angeles și nu numai. Acțiunea se poate desfășura cu ajutorul personajelor ce se deplasează pe jos sau cu mașina. Jocul le oferă gamerilor multă adrenalină. Grand Theft Auto V a bătut recordul la încasări: 800 milioane de dolari doar în prima zi de la lansare.

3. Counter-Strike: Global Offensive

Chiar dacă este unul din cele mai vechi jocuri, anul de lansare fiind 1999, acest joc a avut parte de îmbunătățiri de-a lungul timpului de la Condition Zero, la Source și apoi la Global Offensive. Într-o atmosferă de lupte cu lunetiști, salvare de prizonieri, teroriști, echipe și împușcături, Counter Strike este un joc foarte interactiv.

4. Minecraft

Minecraft este unul dintre cele mai creative și pline de imaginație jocuri unde îți poți crea o lume virtuală 3D doar a ta. În ea ai posibilitatea de a mina diverse materiale și, totodată, poți construi orice folosindu-te de diferite instrumente. Se poate juca singur sau în echipă. De altfel, se fac și competiții unde participă mai mulți jucători. Se poate juca pe mai multe dispozitive precum calculator, Xbox, Play Station. Minecarft este considerat unul dintre cele mai de succes jocuri din toate timpurile, fiind folosit ca material didactic în școli pentru a preda chimia, web design și informatică, după cum arată și phys.org.

5. FIFA

Jocul video FIFA este distractiv și relaxant, intrând în cartea recordurilor Guiness pentru cel mai vândut joc video sportiv. Încă din 1993 de când a apărut, a fost „upgradat” ca design, iar în 2021 a ajuns la FIFA 22. Include jucători faimoși precum Messi, Ronaldo, Neymar și mulți alții.

Sursa foto: Pexels

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Alex Manole
Alex Manole
Alex Manole este un tânăr jurnalist, aflat la început de carieră, absolvent al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării din București. Alex este pasionat de gaming, internet și tehnologii neobișnuite. citește mai mult