Tot ce trebuie să știi despre actualizările pentru PS5

06.07.2021
Tot ce trebuie să știi despre actualizările pentru PS5

Un lucru este cert: PS5 este considerată consola anului, reprezentând chiar viitorul consolelor de gaming. Chiar dacă există ceva probleme în legătură cu producția consolelor, criză apărută odată cu Covid-19, consola rămâne în continuare preferata gamerilor, iar cererea este foarte mare. Și, deși PS5 este o consolă extrem de impresionantă, chiar și la doar  6 luni de la lansarea sa, Sony continuă să actualizeze consola în mod regulat pentru a putea oferi cea mai bună experiență utilizatorilor.

Cei care au reușit să pună mâna pe un PS5 au parte de aceste update-uri și este bine să le urmărească pentru a fi siguri că acestea sunt instalate. Acestea sunt foarte importante pentru că mare parte din ele îmbunătățesc performanțele consolei per total sau a jocurilor video pentru PS5 sau a vechilor jocuri video pentru PS4, datorită compatibilității dintre generații.

Cum să instalezi update-urile pentru PS5

Mare parte din actualizările pentru PS5 ce țin de sistem și jocuri se vor instala automat. Dacă consola ta se află în “rest mode” își va instala automat fișierele de update și patch-urile pentru jocurile video. Ca să te asiguri că consola ta este setată să își facă automat actualizările trebuie să intri în setări la “System Software”, iar apoi la ”System Software Update and Settings”. Acolo pur și simplu activezi ”Download Update Files Automatically” sau ”Install Update Files Automatically”.

În cazul actualizărilor jocurilor video, care sunt pornite în mod implicit, trebuie să intri în setări la ”Saved Data and Game/App Settings” și apoi la “Automatic Updates”. În acel meniu poți opri sau porni descărcarea sau instalarea a actualizărilor în ”Rest Mode”.

Actualizările PS5 în ordine cronologică

Prima actualizare a fost în februarie, pentru ca PS5 să nu instaleze versiuni de PS4 ale jocurilor pe lângă versiunile de PlayStation 5. Deși puteai selecta ce versiune a jocului o vrei instalată, un mic bug în sistem însemna că PS5 ar fi instalat în continuare și versiunea mai veche. Acest lucru ar fi rezultat într-o ocupare imediată a memoriei disponibile. Odată cu update-ul, acest lucru a fost remediat, ceea ce înseamnă că nu trebuie să îți mai faci griji.

Tot în februarie, unul dintre cele mai bune jocuri a tuturor timpurilor, God Of War, a primit un boost de fps atunci când rulează pe un PS5, găsiți aceasta consola pe EMAG. Deși nu rulează full 4K cu 60 de fps, pentru cei ce foloseau înainte PS4, care rula jocul cu 30 de fps, acest upgrade schimbă cu mult în bine experiența de joc.

În aprilie, Sony a venit cu o actualizare care a îmbunătățit mai multe lucruri, cea mai notabilă fiind suportul pentru 120 Hz. De asemenea, acest update a inclus mai multe setări care pot fi modificate în funcție de nevoile fiecăruia, de la funcția de schimbare automată la format non-HDR și până la pornire și oprire automată sincronizată cu televizorul.

În mai, jocul The Last Of Us Par2 a primit un update pentru performanță. Acesta le permite jucătorilor să selecteze 30 fps sau 60 fps. Deși jocul suporta cam 30 de fps constant, dublarea numărului de fps va oferi o experiență de joc mult mai bună.

În iunie, după ce a fost eliminat din PlayStation Store din cauza bug-urilor pe care le avea și a performanței slabe, Sony a introdus iar Cyberpunk 2077 în PS Store. Tot în iunie, deși Sony s-a preocupat mai mult de actualizările pentru PS5, PS4 nu a fost nici el uitat. Acest update merită să fie menționat. Ultimul update de firmware, 8.53, îmbunătățește performanța consolei. Update-ul are o dimensiune de 481 de MB, ceea ce nu este mult, și nu schimbă foarte multe lucruri. Este o modificare mică, dar perfectă pentru cei ce încă utilizează PS4 în așteptarea lui PS5.

În ceea ce privește ultimul update al consolei PS5, Sony permite utilizatorilor să se înscrie într-un program beta a software-ului pentru a îi lăsa pe fanii PlayStation să încerce și să testeze noul update major de sistem înainte de a fi lansat în acest an. Un astfel de software beta ar putea fi instabil, dar îți acordă ocazia de a vedea, înainte de toată lumea, ce planuri are Sony pentru consolă.

Cu siguranță Sony a dat lovitura cu PS5 și a întrecut orice așteptări, mai ales cu noul controller DualSense. PS5 a întrecut numărul de vânzări înregistrate de PS4 la lansare, iar probabilitatea este că acest număr ar fi fost cu mult mai mare dacă Sony ar fi anticipat bine cererea. Bineînțeles că pandemia a avut un efect negativ în ceea ce privește producția, odată cu închiderea mai multor fabrici și, deși munca a fost reluată, criza semi-conductorilor continuă să persiste. Chiar și înainte de pandemie producția era la nivel critic și se producea la limită cantitatea de semi-conductori necesară la nivel mondial. Putem doar spera că zvonurile sunt adevărate și va exista un nou stoc de PS5 până la sfârșitul verii.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Alex Manole
Alex Manole
Alex Manole este un tânăr jurnalist, aflat la început de carieră, absolvent al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării din București. Alex este pasionat de gaming, internet și tehnologii neobișnuite. citește mai mult