Un adolescent a cheltuit economiile familiei, de peste 21.000 de dolari, în PUBG

04.07.2020
Un adolescent a cheltuit economiile familiei, de peste 21.000 de dolari, în PUBG
Foto: Shutterstock

Un adolescent din India a cheltuit economiile familiei, echivalentul a peste 21.000 de dolari, în jocul video PUBG.

Băiatul de 17 ani a folosit conturile părinților pentru a face achiziții în joc, pentru el și prietenii lui, transmite The Tribune. Banii erau strânși de familie pentru probleme medicale. Tatăl adolescentului, care este angajat în sistemul public, suferă de o afecțiune gravă.

Pentru a se ascunde cât mai mult, adolescentul a șters urme ale tranzacțiilor de pe telefonul mamei lui, printre care SMS-uri trimise de bănci.

Pentru a-l învăța o lecție, tatăl băiatului l-a forțat să se angajeze la un atelier care repară scutere. „Nu pot să îl las să stea degeaba acasă și nu pot să îi dau un telefon mobil nici măcar pentru a studia. Lucrează la un atelier care repară scutere pentru a realiza cât de greu este să câștigi bani”, a declarat bărbatul.

PlayerUnknown’s Battlegrounds naște și alte pasiuni. Recent, o femeie în vârstă de 22 de ani a plecat de acasă pentru a juca PUBG cu un bărbat pe care l-a cunoscut, se pare, pe internet. Tânăra este mama unui copil mic.

Nu doar în PUBG se cheltuiesc averi

Copiii nu sunt singurii care cheltuiesc sume uriașe în jocurile video. Un bărbat – care a furat într-o perioadă de opt ani, fără să fie prins, 4,8 milioane de dolari de la compania pentru care lucra – a cheltuit 1 milion de dolari pe achiziţii făcute în jocul video mobil de strategie Game of War, în 2016. El a dat restul banilor pe maşini de lux, operaţii cosmetice şi prostituate.

Un student, care a primit de la bancă 1,5 milioane de dolari, dintr-o eroare a sistemului informatic, a cheltuit toţi banii în jocuri video, cu femei, pe droguri, maşini şi bărci.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Adrian Popa
Adrian Popa
Adrian Popa este coordonator al site-urilor Go4it.ro și Go4games.ro. Are 17 ani de experiență în presa centrală și a debutat ca jurnalist specializat pe economie/piețe financiare. Înainte de a ajunge la Grupul de presă Gândul, Adrian a fost redactor-șef la Mediafax.ro și Gandul.ro (fostul ... citește mai mult