O femeie și-a părăsit soțul și copilul pentru a juca PUBG cu un bărbat

04.06.2020
O femeie și-a părăsit soțul și copilul pentru a juca PUBG cu un bărbat

O femeie în vârstă de 22 de ani a plecat de acasă pentru a juca PUBG cu un bărbat pe care l-a cunoscut, se pare, pe internet.

Tânăra din orașul Setiu, Malaezia, a fugit de acasă cu o motocicletă, potrivit poliției. „Se crede despre femeie că este dependentă de PUBG și că a întâlnit un bărbat care a influențat-o să își părăsească familia”, a declarat șeful poliției din Setiu, Afandi Hussin.

Tânăra este mama unui copil de 3 ani, potrivit Mashable SE Asia. Familia a descoperit motocicleta în orașul Manir, aflat la 50 de km de locuința cuplului.

Poliția a fost chemată pe 2 iunie, iar o anchetă a fost deschisă.

PlayerUnknown’s Battlegrounds, dezvoltat de compania PUBG Corporation, o subsidiară a Bluehole, este foarte popular în Asia, unde este criticat din cauza numeroaselor cazuri de dependență pe care le-ar fi provocat.

În Malaezia, anul trecut a fost organizată prima competiție PUBG Mobile, cu premii totale în valoare de 14.000 de dolari.

Jocul este unul de tip „battle royale”. Jucătorii intră direct în acţiune, într-o arenă gigantică în care toată lumea se bate cu toată lumea, iar ultimul supravieţuitor este învingător.

Oamenii se joacă mai mult, în contextul pandemiei

Organizația Mondială a Sănătății a declarat că dependența de jocuri video este o afecțiune mintală, în aceeaşi categorie cu dependenţa de cocaină şi cu dependenţa de jocuri de noroc.

În contextul pandemiei, timpul petrecut de oameni în jocurile video a crescut substanțial.

Potrivit unui studiu realizat în Statele Unite, timpul alocat jocurilor pe consolă sau PC a crescut, în timpul izolării, în medie cu 75% comparativ cu o perioadă normală din an.

CITEȘTE ȘI:

Un nou tip de malware Android se propagă folosind jocurile pentru copii din magazinul Google Play

După jocuri video, maşinile Tesla primesc aplicaţii YouTube şi Netflix la bord

Deţinuţii dintr-o închisoare americană au furat 225.000 de dolari pentru a cumpăra jocuri pentru tabletă

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Adrian Popa
Adrian Popa
Adrian Popa este coordonator al site-urilor Go4it.ro, Go4games.ro și Apropotv.ro. Are 15 ani de experienţă în presa centrală şi a debutat ca jurnalist specializat pe economie/piețe financiare. Înainte de a ajunge la Grupul de presă Gândul, Adrian a fost redactor-șef la Mediafax.ro și Gandul.ro ... citește mai mult