Valve anunţă Steam Link pentru streaming local de jocuri

04.03.2015
Valve anunţă Steam Link pentru streaming local de jocuri

Valve a dezvăluit la Game Developers Conference un nou accesoriu hardware pentru televizoare. Acesta se numeşte Steam Link şi doreşte să faciliteze accesul la jocurile video de pe un PC cu Steam pe orice televizor din casă. Noul dispozitiv va beneficia de funcţionalitatea In-home Streaming, care promite rezoluţie şi framerate ridicate, la un preţ scăzut.

Noul Steam Link este mai degrabă echivalent cu un dispozitiv de tipul Chromecast, decât cu o micro-consolă. Acesta nu poate decât să comunice cu Steam şi nu oferă altă funcţionalitate. Singura sa funcţie este să redea un flux video transmis de un PC pe un televizor din altă cameră. Nu avem detalii despre hardware-ul inclus în Link, însă putem vedea din exterior ce opţiuni de conectivitate include. Acesta oferă trei port-uri USB, un port HDMI, o mufă de încărcare şi se va conecta la reţea prin Ethernet.

Legarea la reţea prin cablu este absolut necesară pentru a asigura latenţă scăzută şi flux video în Full HD şi 60 de cadre pe secundă. Întrucât vorbim despre conexiuni locale, gameplay-ul ar trebui să fie fluid, iar calitatea video foarte bună. Valve susţine că Steam Link nu necesită configurare, întrucât poate detecta automat PC-urile din reţea. De asemenea, acesta este compatibil cu toate variantele de Steam, putând fi conectat la PC-uri cu Windows, cu Linux, Mac OS  X sau chiar Steam OS.

Toată procesarea se face pe PC-ul principal, aşa că nivelul de detalii, cât şi fluxul video vor fi limtiate de capabilităţile acestuia. Pentru un produs atât de simplu, Valve cere un preţ corect: doar 50 de dolari. Acesta vine fără Steam Controller, care va fi lansat în noiembrie, alături de noile Steam Machines.

Cei care vor să aibă o experienţă de gaming mai lejeră, pe televizorul din sufragerie nu vor mai avea acum nevoie de sisteme scumpe pentru a reda jocurile de pe computerul principal. Valve nu a anunţat când va fi lansat Link, confirmând însă că îl vom putea cumpăra „cândva în 2015”. 

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult