Veniturile înregistrate de dezvoltatorii de jocuri video din România în 2016 şi clasamentul celor mai mari companii

06.09.2017
Veniturile înregistrate de dezvoltatorii de jocuri video din România în 2016 şi clasamentul celor mai mari companii

Cele peste 80 de studiouri care activează în industria de gaming din România au înregistrat o cifră de afaceri de 145,3 milioane de dolari în 2016, arată un studiu realizat de RGDA (Asociaţia Dezvoltatorilor de Jocuri din România).

 

Valoarea a crescut constant din 2014, când s-au atins 114,7 milioane de dolari în timp ce în 2015 industria a realizat o cifră de 137 milioane de dolari, transmite Mediafax.

 

Peste 50 dintre studiourile de jocuri lucrează în Bucureşti, în timp ce peste 16 companii îşi desfăşoară activitatea în Cluj, Timişoara, Braşov şi Iaşi. Creşterea industriei este susţinută şi de numărul mare de companii înfiinţate doar în 2016, 25% din totalul studiourilor de gaming.

 

În ceea ce priveşte activitatea, 85% din studiourile din România sunt specializate pe dezvoltare de jocuri noi iar 15% din studiouri se focalizează pe servicii de specialitate pentru industrie.

 

Conform cifrei de afaceri din 2016, cele mai mari companii dezvoltatoare de jocuri din România sunt: Ubisoft România, Electronic Arts România, Gameloft România, Amber Studio, Bandai Namco Entertainment România, King Games Studio, Mavenhut, Super Hippo, Green Horse Games şi AMC Pixel Factory.

Industria s-a remarcat prin dezvoltarea sau co-dezvoltarea în România a unor titluri internaţionale mari precum seria FIFA, seria NFS, seria Assasin’s Creed, seria Ghost Recon, Modern Combat 5:Blackout, dar şi prin jocuri dezvoltate de companii româneşti precum Door Kickers, Frozen Free Fall, Move or Die, Solitaire Arena sau Black The Fall.

 

Studiul a fost realizat cu ocazia celei de-a doua ediţii a conferinţei DEV.PLAY, eveniment organizat de RGDA în perioada 11-12 septembrie 2017.

 

Foto: Pixabay

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Adrian Popa
Adrian Popa
Adrian Popa este coordonator al site-urilor Go4it.ro și Go4games.ro. Are 17 ani de experiență în presa centrală și a debutat ca jurnalist specializat pe economie/piețe financiare. Înainte de a ajunge la Grupul de presă Gândul, Adrian a fost redactor-șef la Mediafax.ro și Gandul.ro (fostul ... citește mai mult
Recomandare video