Windows 11 va permite folosirea gamepad-ului și cu jocuri de Android

03.08.2022
Windows 11 va permite folosirea gamepad-ului și cu jocuri de Android

Windows 11 oferă deja suport nativ pentru instalarea și folosirea aplicațiilor de Android, însă când vine vorba de jocuri, mouse-ul și tastatura nu prea pot suplini interfața touch de pe ecranul unui smartphone.

Apărut deja în cea mai recentă versiune Windows 11 disponibilă pentru testare prin canalul Windows Insiders, suportul pentru folosirea de gampad-uri ar putea revoluționa experiența de gaming pe PC, permițând utilizatorilor să se distreze și cu titluri populare dezvoltate inițial pentru telefoane cu Android.

Totuși, în realitate nu va fi chiar atât de simplu, fiind nevoie și ca dezvoltatorii de Android să adauge în jocurile lor suport explicit pentru gamepad-uri, folosind API-ul creat în urma colaborării dintre Microsoft și Amazon.

Actualizarea versiunii 2206.40000.15.0 a Windows Subsystem for Android (WSA) for Insiders adaugă suport pentru folosirea controlerelor în jocurile Android. Aceasta include nu numai gamepad-uri, ci și joystick-uri mapate la tastele WASD convenționale. Jocurile care folosesc gesturi de glisare pentru a ținti sau aluneca pot fi acum controlate folosind tastele săgeată ale tastaturii. Una peste alta, experiența de joc Android pe Windows 11 ar trebui să fie mult mai confortabilă acum, presupunând că jocul acceptă de fapt controlere și nu numai gesturi tactile.

Actualizarea aduce și alte îmbunătățiri generale, în special pentru rețele, setări și grafică.

Este evident că jocurile mobile au reprezintă o afacere foarte profitabilă, atracția sa principală fiind tocmai capacitatea de a juca oriunde și oricând. Astfel, extinderea suportului către laptopurile și PC-urile cu sistem Windows 11 vine doar să extindă această flexibilitate, oferind utilizatorilor de Android o modalitate de a savura jocul preferea pe ecran mare, bucurându-se de o experiență în stilul consolelor pentru jocuri. Iar cum Microsoft se deține și propria platformă de gaming pe consolă, posibilitățile par deja nelimitate pentru gameri care s-au plictisit de titlurile dedicate pentru Xbox.

Totuși, această „afacere” pare că exclude Google, dezvoltatorul Android. Astfel, nu ar fi exclus ca inițiativa Microsoft să întâmpine unele piedici, asigurând că experiența de gaming Android nu devine chiar atât de populară pe PC. Spre exemplu, chiar și producătorii de telefoane ar putea avea de pierdut, dacă gamerii ajung la concluzia că pot folosi puterea unui PC pentru a savura cu detaliile pe Ultra jocurile pentru care ar fi cumpărat un smartphone de top.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult