Abia cumpărate, noile portabile MacBook Pro pot „muri” subit în timp ce sunt butonate. Apple explică cum pot fi recuperate

05.12.2019
Abia cumpărate, noile portabile MacBook Pro pot „muri” subit în timp ce sunt butonate. Apple explică cum pot fi recuperate

Soluţia explicată într-un nou document apărut pe site-ul oficial Apple este pentru o problemă care nu ar fi trebuit să existe la un produs nou şi nu tocmai ieftin.

Admiţând în mod indirectă că problema este una reală şi afectează un număr suficient de mare de utilizatori, Apple arată noilor posesori de laptopuri MacBook Pro 2019 cum pot reanima dispozitivul abia scos din cutie, în cazul în care acesta încetează să mai funcţioneze.

Problema se manifestă mai ales la modelul echipat cu doi conectori Thunderbolt 3 USB-C, prin oprirea subită a laptopului, chiar dacă indicatorul bateriei arăta un nivel suficient de încărcare pentru a continua.

Presupunând că a-ţi experimentat deja opriri neaşteptate ale laptopului, Apple spune că ar trebui să continuaţi să folosiţi laptopul până când încărcarea bateriei scade sub 90%. Odată ce se întâmplă acest lucru, utilizatorii sunt sfătuiţi să conecteze MacBook-ul la o priză şi să închidă ecranul, lăsând portabilul la încărcat în modul sleep pentru cel puţin opt ore. Soluţia, deloc convenabilă pentru cei care sperau să folosească laptopul abia achiziţionat pe tot parcursul zilei, ar trebui să reseteze indicatorul pentru nivelul real de încărcare a bateriei.

Însă pentru ca remediul propus să aibă efecte permanente este necesară şi actualizarea la cea mai nouă versiune de macOS, imediat după aplicarea procedeului mai sus menţionat, vizitând secţiunea System Preferences > Software Update a meniului de configurare.

Posesorii de laptopuri MacBook Pro 2019 care întâmpină în continuare dificultăţi sunt îndrumaţi să contacteze un centru de service Apple pentru rezolvarea problemei.

 

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult