Acer Aspire S5 şi secretul său mecanic

20.08.2012
Acer Aspire S5 şi secretul său mecanic

Când am văzut primele informaţii despre Acer Aspire S5, la începutul anului, nu ştiam că acesta ascunde un mecanism unic pentru un laptop. Ultrabook-ul ne impresiona prin greutatea foarte scăzută şi prin profilul extrem de subţire. De asemenea, el urma să fie printre primele portabile dotate cu un port Thunderbolt, prezent de ceva timp pe laptopurile de la Apple. Astăzi avem un Acer Aspire S5 în redacţie şi în curând vom vorbi pe larg despre el într-un material.

Acer Aspire S5 - un ultrabook mai subţire şi mai uşor

Dacă-l priveşti pentru prima dată, ai impresia că Aspire S5 nu este un laptop aparte. Carcasa pare să fie construită din plastic negru, în condiţiile în care producătorul a folosit un aliaj de magneziu şi aluminiu pentru a face ultrabook-ul foarte uşor. După ce-l roteşti de câteva ori, nu poţi să nu observi că lipsesc porturile. În dreapta tastaturii se găseşte butonul MagicFlip, ce deschide un panoul de sub laptop. Acesta ajută la o răcire mai bună a componentelor, dar şi oferă acces la două porturi USB 3.0, un port HDMI şi portul Thunderbolt.

Acer Aspire S5 - tasatutură chiclet standard

Modelul Acer Aspire S5 primit pentru teste vine cu un procesor Intel Core i5 din gama Ivy Bridge, 4 GB RAM şi un SSD de 128 GB. De asemenea, el are în carcasă un acumulator cu tehnologia PowerSmart, ce ar trebui să ofere de trei ori mai multe cicluri încărcare/descărcare. Testul complet cu Acer Aspire S5 îl veţi putea citi în zilele următoare pe Go4it.ro.

Acer Aspire S5 - MagicFlip

Urmărește Go4IT.ro pe Google News