Acer C7 Chromebook – ce poate oferi un laptop de 200 $

13.11.2012
Acer C7 Chromebook - ce poate oferi un laptop de 200 $

Android nu este singurul sistem de operare creat de Google. Chrome OS este mult mai puţin popular deoarece are un public ţintă foarte restrâns. Câţi îşi doresc un ultra-portabil cu un sistem de operare limitat la aplicaţii web? Oferta include acum un nou model de 11.6” numit Acer C7. Fiind un laptop ieftin, nu putem vorbi despre o carcasă subţire. Modelul are 25,4 mm grosime şi cântăreşte 1,4 kg. În mod surprinzător, bateria este foarte modestă. Dacă Google estimează o autonomie de doar 3,5 ore, pentru utilizarea unor aplicaţii web, lucrurile nu sunt chiar atât de bine pentru utilizator.

Pe de altă parte, un laptop cu Chrome OS este util atâta timp cât are o conexiune la Internet. Cum modulul 3G lipseşte, el va fi folosit cel mai des într-o locaţie unde se află o reţea wireless sau cu fir. Modelul suportă protocolul 802.11a/b/g/n dual band. Deasupra ecranului cu rezoluţia de 1366×768 pixeli se află o cameră web HD. Nu ştiu ce înseamnă procesor Intel Core, dar probabil că vorbim despre un model entry level Celeron. Laptopul este dotat cu un HDD de 320 GB, însă Google oferă 100 GB de stocare online gratuită timp de doi ani.

Acer C7 Chromebook - Chrome OS la preţ redus

Acer C7 Chromebook are trei porturi USB 2.0, un port HDMI şi un port VGA. Tastatura chiclet nu arată rău, iar touchpad-ul poate fi apăsat. Google se laudă cu o pornire la rece a sistemului de operare în 18 s şi cu rularea fără întreruperi a filmelor HD. Cu un preţ de 200 $, Acer C7 Chromebook s-ar putea să atragă destui clienţi. Se poate spune că este mai ieftin decât netbook, în ciuda faptului că acest tip de portabile nu mai este popular. Din păcate, nu suntem siguri că portabilul va ajunge pe meleaguri româneşti.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News