Acer Chromebook 14 for Work: un laptop pentru birou rezistent la lichide

22.04.2016

Acer a lansat un nou laptop pentru mediul business bazat pe sistemul de operare Chrome OS. Acesta poartă numele Chromebook 14 for Work şi este prezentat ca „cel mai performant comptuer cu Chrome OS” de până acum. De asemenea, compania a realizat o carcasă bine izolată, laptopul putând rezista la majoritatea accidentelor care ar putea implica vărsarea de lichide pe suprafaţa sa.

Chromebook 14 for Work este echipat cu un display de 14”, după cum sugerează şi numele, însă acesta poate veni în două variante: cu rezoluţie HD (1366 x 768 pixeli) sau Full HD (1920 x 1080 pixeli). La baza fiecărui model Chromebook 14 for Work stă un procesor Intel pe arhitectură Skylake, existând şi opţiuni de configurare pentru module de RAM cu 2, 4 sau 8 GB LPDDR3. Din păcate, spaţiul de stocare nu s-a schimbat prea mult faţă de alte modele Chromebook de pe piaţă, fiind în continuare disponibile doar variante cu 16 sau 32 GB.

Alte caracteristici interesante sunt mufa USB Type-C folosită atât pentru încărcare, cât şi pentru transfer de date şi afişarea conţinutului pe un display extern, modulul WiFi 820.11ac 2x2MIMO şi Bluetooth 4.1.

Carcasa se conformează standardului militar MIL-STD 810G, care oferă protecţie la şocuri şi la lichide sau praf. Acer susţine că noul Chromebook 14 for Work va rezista la scurgeri de lichide în cantitate de maximum 330ml, echivalent cu un pahar obişnuit.  Construcţia internă a computerului permite scurgerea lichidului prin tastatură, pentru ca apoi să fie scos prin partea de jos cu ajutorul unor fante de aerisire.

Ca o surpriză, Acer a confirmat şi faptul că acest model de laptop va fi primul care va veni echipat cu noua Corning Vibrant Gorilla Glass, companiile care vor cumpăra astfel de computere pentru angajaţi putând să le personalizeze cu logo-ul propriu.

Acer Chromebook 14 for Work urmează să se lanseze în luna mai, la un preţ de pornire de numai 249 de euro.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult