Noul Chromebook 14 de la Acer vine cu carasă metalică la un preţ accesibil

30.03.2016
Noul Chromebook 14 de la Acer vine cu carasă metalică la un preţ accesibil

Chromebook-urile abia încep să apară în magazinele din România, însă în alte ţări, acestea au devenit computere portabile obişnuite, care ajung acum la maturitate. Acer a prezentat primul său model Chromebook 14 realizat în carcasă din aluminiu, care vine cu specificaţii modeste, însă cu un preţ deloc de ignorat.

Noul Chromebook Acer integrează într-un corp subţire şi rezistent, un hardware deloc ieşit din comun pentru această linie de computere. Este vorba despre un procesor dual-core Intel Celeron N3060 pe arhitectură Braswell, 4 GB memorie RAM, display IPS de 14” cu rezoluţie Full HD şi 32 GB memorie RAM. Acesta este listat ca modelul de top, care costă în Statele Unite 299 dolari.

Alături de acest model de top Chromebook 14, va exista şi o opţiune de buget, cu acelaşi procesor, însă cu un display HD (1280 x 720 pixeli), 2 GB memorie RAM şi 16 GB spaţiu de stocare. Preţul pentru aceste variante nu a fost încă dezvăluit, însă cu siguranţă va fi mai mic decât cel al modelului superior.

În rest, ambele variaţii vin cu module WiFi 802.11ac, două port-uri USB 3.1, cameră web cu rezoluţie HD, difuzoare stereo pentru redarea sunetului şi un port HDMI. Modelul Chromebook 14 superior este disponibil chiar acum la pre-comandă pe Amazon, urmând să ajungă în magazine în săptămânile următoare.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult